Bibliotecile – o adevarată sursă de educare a publicului
Bibliotecile au un rol proeminent în societate, înmagazinând valoarea culturală a istoriei. Timpul nu poate le poate afecta importanța, ca atare unicitatea lor dăinuie peste ani. Bibliotecile sunt considerate drept bănci de cunoștințe, esențiale pentru dezvoltarea societății. O adevărată bogăție conservată. În domeniul educației, de asemenea, bibliotecile joacă un rol crucial în procesul de predare și învățare.
Bibliotecile moderne sunt considerate ca fiind cea mai importantă parte a sesiunilor academice ale studenților, sursă care îi ajută în dezvoltarea personalității. Numărul mare de biblioteci prestigioase din lume inspiră cu siguranță cititorii care pot beneficia de avantajele unei cunoașteri complexe. Multe biblioteci renumite din lume sunt frumos construite prin evidențierea valorii arhitecturale într-un mod magnific.
Modul în care bibliotecile sunt utile pentru predarea și domeniul învățării.
Biblioteca este un loc unde puteți găsi un set organizat de resurse. Opere ale marilor artiști sunt păstrate ca referințe ulterioare pentru generațiile viitoare. Este practic să faci schimb de cunoștințe prețioase sub formă de resurse fizice, cum ar fi cărți, înregistrări video, baze de date electronice, împreună cu unele instrumente, cum ar fi proiectoare, grafică, etc. care sunt disponibile publicului în unele biblioteci moderne. Cititorii se pot bucura de marile opere din literatură, artă, știință, într-o ambianță caldă și calmă.
Studiile academice recente atestă faptul că bibliotecile sunt cel mai bun instrument pentru studenți și elevi pentru a obține cunoștințe suplimentare și pentru a-și spori abilitățile generale datorită beneficiilor oferite de lectură.
Avantajele bibliotecilor digitale
Trăim în era tehnologiei, când majoritatea informațiilor se află la un click distanță. Deși experiența unei biblioteci veritabile nu se compară cu cea a unei biblioteci virtuale, bibliotecile digitale sunt din ce în ce mai populare și fac lucrurile mai accesibile și mai ușoare. Ele reduc barierele fizice dintre utilizator și resurse. Bibliotecile digitale vin în sprijinul cadrelor didactice, precum și a elevilor și studenților ca o sursă valoroasă în procesul învățării. De asemenea, internetul oferă detalii complete cu privire la cele mai bune biblioteci din lume ca o reflectare fidelă a cunoașterii.
Iată unul din topurile cu celebre biblioteci ale lumii.
Încurajarea cititului
Biblioteca este o comoară îngheţată de valori nebănuite, un templu al lecturii în compania celor mai de seamă spirite ale culturii universale, de la îndepărtata antichitate până la ultimii contemporani.
În ultimul timp bibliotecile pierd teren în raport cu mijloacele comode de informare, chiar dacă informaţia care se poate obţine într-o bibliotecă e incomparabil mai complexă. În acest sens, în lume s-au conceput felurite locații, diverse proiecte și campanii în scopul de a încuraja lectura: cluburi de noapte pentru lectură (vezi librăria-club din Taipei), cluburi de lectură fizice sau virtuale, tematice sau generale, cafenele (vezi Seneca Anticafe), ceainării (cum ar fi ceainăria Cărturești), biblioteci exclusiv digitale (biblioteca Universității Politehnice din Florida), librării cu spații speciale de lecturat (Cărturești, Humanitas) proiectul Cartea de pe bancă, proiectul Lectură în șură, campania România citește-mă și exemplele pot continua.
Pentru că cititul este gimnastica pentru creier, noi vă pregătim o bibliotecă virtuală cu sute de cărți gratuite pentru elevi, profesori și părinți. Cand va fi gata, vă vom da de știre.
Așadar, vă dorim spor la lecturat. Știți cum se spune: un cititor pasionat trăiește o mie de vieți înainte să moară, pe când cel care nu citește niciodată trăiește o singură viață!