Alimentația are un impact major asupra zâmbetului nostru! Așa cum există alimente sănătoase și mai puțin sănătoase, la fel există alimente care ne protejează dinții și alimente pe care ar fi bine să le evităm sau să le consumăm mai rar, pentru că pot afecta smalțul dinților și îi pot face sensibili în fața cariilor.
Fruntașe pe lista alimentelor bune prietene cu dinții și cu gingiile sunt merele, căpșunile, perele, conopida, ananasul, castraveții, morcovii, ciupercile, salata verde, spanacul, dar și lactatele și semințele de susan.
Pe cât de bucuroși sunt dinții noștri atunci când le facem cunoștință cu alimentele de mai sus, pe atât de speriați și nemulțumiți sunt atunci când le dăm să mestece caramele sau bomboane tari, pentru că le permit bacteriilor să se ascundă între dinți și să-i carieze. De asemenea, oricât de mult v-ar plăcea dulciurile care schimbă culoarea limbii, să știți că acestea pătează și dinții, fără să mai vorbim de zahărul care poate duce la formarea cariilor.
Nocive în general, băuturile carbogazoase pot face mai mult rău decât zahărul din dulciuri, erodând smalțul dinților. Nu aveți așadar niciun motiv să recurgeți la ele pentru a va potoli setea. Și în acest caz, apa este cea mai bună alegere, cu atât mai mult cu cât ajută la îndepărtarea zahărului de pe dinți.
Deși sunt recomandate tuturor copiilor care vor să crească mari și voinici, citricele trebuie consumate cu atenție, pentru că acidul citric pe care îl conțin erodează, în timp, smalțul dinților. Pericolul poate fi însă înlăturat periind dinții după ce mâncați citrice sau beți suc proaspăt stors din aceste fructe.
Atenție la alimentație și fiți buni prieteni cu periuța și pastă de dinți, cu ață dentară și apă de gură, credem că vizitele la stomatolog vor fi precum ieșirile la joacă, extrem de plăcute.
Sfaturi oferite de Echipa Clinicii DENTESSE
0720 550.427 – 0232 210.105
Comments are closed.