Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi pregătește ingineri pentru agricultură, horticultură, protecția mediului, zootehnie, industria alimentară, alimentație publică și turism, biotehnologii agricole, precum și doctori-medici veterinari. Oferta academică cuprinde domenii de studiu cu impact profesional, facultăţi acreditate, calitate în educaţie, performanţă în cercetarea ştiinţifică, mobilităţi europene, facilităţi şi condiţii de studiu moderne.
Păstrând tradiția USAMV Iași este perfect conectată la actualitate. Prin cele patru facultăți, cu dotări și infrastructură la standarde internaționale, dispunând de un campus unic, Universitatea le oferă tinerilor educația modernă necesară viitoarelor cariere de succes.
De ce să alegi USAMV Iași?
Peste 30% dintre studenţi primesc burse de studiu, de merit, de performanţă şi sociale. A fi student la USAMV Iaşi înseamnă şi multiple posibilităţi de pregătire în afara ţării, mobilităţi Erasmus plus stagii de practică în țară și în străinătate, în urma cărora pot fi obţinute şi sume importante de bani. Calitatea pregătirii şi diversitatea posibilităţilor de angajare fac posibilă inserţia absolvenţilor pe piaţa muncii, atât în ferme agricole, horticole, piscicole sau de creşterea animalelor, cât şi în firme de prelucrare a produselor alimentare, în instituţii descentralizate ale statului pentru agricultură, birouri de consultanţă, firme și unități de turism, firme pentru întocmirea proiectelor de accesare a fondurilor europene, în cele de distribuţie a inputurilor pentru sectorul agricol şi agroalimentar şi în circumscripţii sanitar-veterinare etc. Condiţiile de studiu sunt la nivel european, iar calitatea învăţământului a fost apreciată de către ARACIS prin calificativul maxim. În prezent, cadrele didactice şi cei aproximativ 4500 de studenţi beneficiază de condiţii excelente pentru pregătirea teoretică şi practică, de săli de curs, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generaţie, clinici veterinare, de o bibliotecă dotată cu toate facilităţile pentru informare, Centrul de vizualizare avansată – 3D și ateliere de microproducție în cea mai modernă clădire, în care s-au investit peste 45 milioane lei și care este dedicată specializărilor din cadrul Ingineriei alimentare.
Facultatea de Agricultură, cu o experiență de peste 100 de ani, are șapte programe de studiu la licență: Agricultură, Montanologie, Exploatarea mașinilor şi instalațiilor pentru agricultură şi industria alimentară, Ingineria și managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului şi a mediului, Biologie. „Munca pământului” sau agricultura este o ocupație foarte veche, care a evoluat de-a lungul timpului și care, în prezent, îmbracă forme diverse, specializându-se tot mai mult şi valorificând avansul tehnologic. Facultatea dispune de spaţii de învăţământ, cercetare, centre de practică şi de instruire a studenţilor. Spaţiile de învăţământ (amfiteatre, laboratoare, săli de seminar, hale de maşini, etc.) sunt dotate cu echipamente şi aparatură de laborator, informatică, multimedia şi acces la internet. Activitatea de instruire proprie se realizează în cadrul Staţiunii Didactice Ezăreni, județul Iași, al centrelor de practică Plaiul Şarului, Făcăieni, precum și în unităţi agricole, de industrie alimentară şi protecţia mediului de prestigiu din Regiunea de N-E a României.
Facultatea de Horticultură are patru programe de studiu la licență: Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului, Biotehnologii agricole și dispune de spaţii de învăţământ proprii, câmpuri didactice, laboratoare de cercetare acreditate, toate cu dotare performantă, contribuind la realizarea unui învățământ de calitate. Misiunea de bază a Facultăţii de Horticultură o reprezintă formarea specialiştilor cu înaltă competenţă în horticultură, peisagistică şi ingineria mediului, capabili să gestioneze problemele tot mai complexe din pomicultură, viticultură, oenologie, legumicultură, floricultură, arhitectura peisajului, tehnologia produselor horticole, ingineria mediului etc. Facultatea nu a apărut întâmplător în constelaţia facultăţilor de profil din România, înfiinţarea acesteia reprezentând consecinţa firească a preocupărilor horticole de secole ale românilor din această parte de ţară.
Facultatea de Zootehnie are patru programe de studiu, la licență: Zootehnie, Piscicultură şi acvacultură, Inginerie şi management în alimentația publică şi agroturism, Controlul şi expertiza produselor alimentare. Facultatea de Zootehnie, în cei peste 60 de ani de experienţă, a dat un număr de peste 4000 specialişti, din rândul cărora unii au ocupat şi/sau ocupă funcţii de miniştri, secretari de stat, parlamentari, reputaţi directori de ferme şi holdinguri, cadre didactice, directori de institute şi staţiuni de cercetare, cercetători, fermieri, etc. În prezent, la Facultatea de Zootehnie sunt pregătiți specialiști în domeniul turismului/agroturismului și al marketingului de profil, precum și specialiști în gestionarea aspectelor legate de calitatea și de siguranța alimentelor, etc.
Facultatea de Medicină Veterinară: Medicină veterinară (în limba română şi în limba engleză), beneficiază de clinici medicale: Infecţioase, Obstetrică şi Chirurgie, săli de operaţie şi laboratoare, toate cu dotări de ultimă generaţie. Se efectuează consultaţii şi examene de laborator pentru diagnosticul şi tratamentul bolilor animalelor, cu aparatură modernă. Asistența medicală în clinici este asigurată de cadrele didactice ale Facultăţii, asistate de studenţi şi doctoranzi. Totodată, Facultatea de Medicină Veterinară oferă posibilitatea studiului în limba engleză. Pentru admiterea din această vară au fost scoase la concurs 50 de locuri pentru studierea medicinii veterinare în limba engleză, atât pentru străini, cât şi pentru candidațiidin România.
USAMV Iași crede în TINEri!
Mai multe detalii aici.