Dacă ești pasionat de științe exacte, fie că faci parte dintr-o organizație non-guvernamentală (inclusiv asociații studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii) sau doar ești parte dintr-un grup de inițiativă,  și fie că ești profesor, elev, licean, student, masterand, doctorand, muzeograf, bibliotecar, cercetător, inventator, angajat într-o companie, free-lancer, sau pur și simplu părinte cu o idee de cum poți face ca pasiunea ta pentru științe să fie transmisă mai departe elevilor, Științescu abia așteaptă să te cunoască.
Joi, 2 noiembrie Științescu invită ieșenii la lansarea celei de a 3-a ediții. În Sala Pașilor Pierduți din corpul A al Universității „Alexandru Ioan Cuza”, protagoniștii edițiilor trecute vă așteaptă să vă transpună în lumea lui Științescu. O lume a experimentelor, a roboțeilor creați din microcontroller-e sau piese de lego, o lume în care inventivitatea se împrietenește cu educația și se transformă în lucruri palpabile.
Științescu vrea să contribuie la creșterea atractivității științelor în rândul tinerilor și dezvoltarea componentelor practice din activitatea didactică și caută proiecte, care:

  • Să cultive curiozitatea și imaginația;
  • Să fie inovatoare și creative;
  • Să fie interdisciplinare (biologie, chimie, geografie, geologie, științe ale pământului, astronomie, artă digitală etc.);
  • Să implice activ elevii în activitățile desfășurate;
  • Să dezvolte spiritul de inițiativă.

Înscrie-ți proiectul în perioada 2 noiembrie – 7 decembrie și contribuie la dezvoltarea unei altfel de educație, bazată pe noutate, creativitate și antrenarea aptitudinilor.
Află mai multe despre Științescu: www.iasi.stiintescu.ro.

Author

Write A Comment