Între 4-6 octombrie, ONG-ul Iniţiativă în Educaţie a pregătit în cadrul Festivalului Educaţiei un spaţiu de învăţare şi conectare, în care profesori, părinţi, elevi şi specialişti din domeniu vor avea prilejul de a interacţiona şi descoperi bune practici care pot contribui la creşterea calităţii educaţiei.
“Festivalul este un eveniment non-profit, organizat sub formă de voluntariat de către profesori, traineri şi membri ai asociaţiei Iniţiativă în Educaţie şi reprezintă o punte între comunitatea locală, profesori şi organizaţiile implicate în proiectele de educaţie.Vor fi trei zile pline, în care participanții noștri vor descoperi resurse valoroase, oameni implicaţi, proiecte şi organizaţii care fac reformă la firul ierbii. De asemenea, vor avea ocazia să facă schimb de idei şi experienţe şi să se conecteze cu liderii din zona de educaţie.”, a declarat Andrada Mazilu, președinte “Iniţiativă în Educaţie“.
Deschiderea oficială a festivalului va avea loc vineri, 4 octombrie, și se va desfășura în jurul celor patru cuvinte cheie pentru activitatea inEDU: Informaţie, Inovaţie, Inspiraţie şi Interacţiune. În cadrul deschiderii, participanții vor avea ocazia să cunoască povestea inEDU, urmată în program de prezentarea unor idei inovatoare din domeniul educației și a patru poveşti inspiraționale. Seara va fi dedicată interacțiunii participanților, iar momentul artistic va fi oferit de corul de copii Consonanţe.
În continuarea festivalului, în data de 5 și 6 octombrie, va fi sărbătorită în cadrul programului Ziua Mondială a Educaţiei, printr-o serie de ateliere, discursuri, paneluri de discuţii şi un spaţiu dedicat interacţiunii.
Printre tematicile celor 15 ateliere se numără: Aplicații ale inteligenței emoționale la clasă, Instrumente pentru dezvoltarea competențelor civice, Metode moderne în pedagogia muzicală, Cum ne putem ajuta elevii să scrie mai bine; şi multe alte subiecte cu aplicabilitate la clasa şi acasă, care îi vor inspira pe profesori şi părinţi deopotrivă.
Mai multe detalii despre programul festivalului şi despre speakerii invitaţi puteţi găsi pe site-ul festivalului şi pe pagina de FB a evenimentului.
Nu exista o taxă de participare, însă participanţii sunt invitaţi să îşi aducă contribuţia în comunitate sub diferite forme (voluntariat, donaţii de cărţi etc.).
Locurile disponibile sunt limitate la 150 de participanţi, pentru a vă înregistra, puteţi completa direct formularul de înscriere.