ECDL Computing – Modul internaţional ECDL de programare şi gândire algoritmică
Candidaţii ECDL pot să îşi certifice la standard internaţional competenţele de programare şi gândire algoritmică prin ECDL Computing. Acest modul stabilește conceptele esențiale și competențele referitoare la abilitatea de a utiliza gândirea computațională și cunoștințele de programare pentru a crea aplicații simple de computer (Python).
Manualul pentru candidaţi şi manualul pentru lectori ECDL Computing sunt disponibile acum.
Pentru candidaţii ECDL şi Centrele de Testare care implementează acest modul este disponibilă şi simulare ECDL Computing.
ECDL 3D Printing – Modul internaţional ECDL de modelare şi imprimare 3D
ECDL 3D Printing se adresează tuturor persoanelor care doresc să dobândească cunoștințe de bază în domeniul tehnologiilor de imprimare 3D și să își certifice competențele de imprimare 3D la standard internațional. Modulul se adresează de asemenea și persoanelor care lucrează în acest domeniu și care doresc să își certifice competențele de imprimare 3D existente.
În cadrul programului ECDL 3D Printing se lucrează cu imprimante 3D bazate pe procedeul FDM (Fused Deposition Modeling) şi participanţii vor reuşi să îşi printeze propriile obiecte, create după ce vor parcurge noţiuni de conceptualizare, proiectare şi imprimare 3D.
Manualul pentru candidaţi ECDL 3D Printing este disponibil.
Pentru candidaţii ECDL şi Centrele de Testare care implementează acest modul este disponibilă şi simularea ECDL 3D Printing.
ECDL EqualSkills – Prima certificare internaţională pentru cei mici. Fără examen!
EqualSkills este un program de certificare ECDL adresat începătorilor, celor care se tem sau care se simt puţin depăşiţi de noile tehnologii. EqualSkills a fost gândit ca un program flexibil de învăţare, care să ofere cea mai completă introducere în lumea calculatoarelor. La finalul programului, candidaţii pot obţine certificarea internaţională ECDL EqualSkills, care presupune realizarea unor proiecte practice, fără susţinerea unui examen.
Pentru cei care urmăresc obţinerea unei certificări ECDL, acest program poate constitui un prim pas în pregătirea lor.
Suportul de curs pentru candidaţi EqualSkills este disponibil.
ECDL Profil BAC – Certificarea ECDL care echivalează proba de Competenţe digitale la BAC
Certificările ECDL PROFIL START BAC şi ECDL PROFIL BAC se adresează elevilor care doresc să echivaleze proba de Competenţe digitale din cadrul Bacalaureatului Naţional cu Permisul ECDL şi se bucură de aceeaşi recunoaştere internaţională şi valabilitate nelimitată ca oricare alt tip de certificare ECDL.
Nivelul de competență digitală pe diploma de Bacalaureat:
- utilizator avansat, pentru Permisul ECDL PROFIL START BAC
- utilizator experimentat, pentru Permisul ECDL PROFIL BAC
80 000 de elevi şi-au echivalat proba de competenţe digitale cu Permisul ECDL până în 2017.
La nivel internaţional, o serie de universităţi urmăresc ca absolvenții lor să deţină Permisul ECDL: University of Manchester, Oxford Brookes University, University of London, University of Glasgow, University of Malta, University of West of Scotland, University of Pavia Italy etc.
O serie de universităţi din România au echivalat diverse cursuri de informatică/birotică cu Permisul ECDL.
De exemplu: Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative Bucureşti – Facultatea de Administraţie Publică, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi – Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea Andrei Şaguna Constanţa – Facultatea de Ştiinţe economice şi Facultatea de Psihosociologie, Universitatea Constantin Brancuşi Târgu Jiu – Facultatea de Inginerie etc.
ECDL Profil Didactic – Certificarea ECDL care conferă credite profesionale
Certificarea ECDL PROFIL DIDACTIC se adresează cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care doresc să beneficieze de credite profesionale transferabile.
În baza Deciziei nr. 116 din 29.07.2008 şi a Ordinului nr. 3881 din 11.06.2013 privind echivalarea unui număr de credite profesionale transferabile, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care deţin:
- Permisul ECDL PROFIL DIDACTIC pot beneficia de 25 credite
- Permisul ECDL Start pot beneficia de 20 credite
- Permisul ECDL Complet pot beneficia de 25 credite.
Editura ECDL ROMANIA – Manuale şi simulări la standard internaţional ECDL
Editura ECDL ROMANIA vine în întâmpinarea candidaților care doresc să se înscrie în procesul de certificare ECDL, cu o gamă vastă de manuale. Acestea sunt realizate în conformitate cu programele analitice internaţionale în vigoare aferente fiecărui modul.
Pentru o comandă minimă de 10 buc./titlu, se va acorda o reducere de 25% din valoarea totală calculată la preţul de referinţă.
ECDL pentru şcoală – Reţeaua internaţională de şcoli cu competenţe digitale recunoscute
Peste 300 de şcoli, licee şi universităţi din România sunt Centre de Testare Acreditate ECDL active.
Programa pentru evaluarea competenţelor digitale şi obţinerea Permisului ECDL adresat elevilor corespunde materiei pe care aceştia o parcurg în cadrul orelor de TIC din programa şcolară pentru clasele a IX-a şi a X-a. Astfel, ei se pot pregăti chiar în cadrul orelor de la şcoală pentru obţinerea unei certificări cu recunoaştere internaţională. Având deja Permisul ECDL, elevii pot solicita în clasa a XII-a echivalarea probei de competenţe digitale la Bacalaureat.
Mai multe detalii despre modulele şi certificările ECDL puteţi afla accesând www.ecdl.ro sau www.facebook.com/ECDLRomania sau direct pe e-mail office@ecdl.ro sau la tel. 021 316 99 22.
Permisul european de conducere a computerului ECDL este cel mai răspândit program de certificare a competențelor digitale recunoscut la nivel internaţional în peste 100 de ţări şi implementat global de ECDL Foundation Irlanda, iar naţional de ECDL ROMANIA.
În afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).
Tinerii, elevii, studenții, funcționarii publici sau angajații în companii își pot dovedi abilitățile IT cu Permisul ECDL.