agileroo este o școală româno-canadiandă inovatoare de programare și antreprenoriat, conectată la trendurile globale din educație și tehnologie. Aici, copiii și adolescenții învață să scrie cod, deci să creeze website-uri, aplicații, jocuri sau să programeze roboți, de la mentori cu experiență internațională, pasionați de educație și tehnologie.

Competențe esențiale pentru meseriile viitorului

Nu doar competențele tehnice, precum studierea și învățarea unui limbaj de programare, sunt esențiale pentru viitorul tinerilor. Abilitățile antreprenoriale sunt la fel de importante pentru o bună integrare în lumea în continuă schimbare în care deja trăim.

Cum orice profesionist din industria tehnologiei informației știe, agile (celebrul „agile manifesto”) este un framework de management, care înseamnă adaptabil la schimbare, deci la noutate. agileroo și-a inventat numele pornind de la cuvântul agile și de la faptul că filosofia școlii se regăsește în principiile de lucru agile: flexibil, practic (hands-on), adaptabil.

Tinerii dezvoltă Soft-skills & Tech-skills

La agileroo inovația constă în combinarea cursurilor de programare cu workshopuri de antreprenoriat, pentru a le oferi copiilor și tinerilor „soft-skills”și „tech-skills” într-un program unitar.

Antreprenoriatul presupune gândire critică, adaptare la schimbare, viziune, curaj, încredere în sine, creativitate, viziune, pasiune. Programarea presupune gândire analitică, rigoare și disciplină.

Cursuri de programare agileroo

Fiecare curs de programare durează 3 luni și se finalizează cu prezentarea proiectelor la care s-a lucrat în echipă la curs. Prin urmare, la finalul cursurilor agileroo, copiii și tinerii nu au doar un proiect pe care îl pot prezenta părinților și prietenilor (aplicație mobilă, joc, site web), ci și o experiență de comunicare în echipă, creativitate și public speaking. Modelul pedagogic folosit la școală oferă copiilor și adolescenților încrederea de a „construi” mai departe. Peste 300 de tineri au absolvit școala de la înființare (în Octombrie 2019) până în prezent.

agileroo dispune și de o platformă proprie, unică în România. Aceasta conține lecții de programare înregistrate, care diversifică curriculum-ul predat. Platforma este un instrument foarte bun de fixare a cunoștințelor pentru toți cei care lucrează independent, acasă, pe lângă lecțiile online (sau offline) ghidate de mentori.

Vizionează o lecție de programare cu Python:

Misiunea agileroo

Misiunea agileroo este de a echipa copiii și adolescenții din România cu aptitudini tehnice precum învățarea unui limbaj de programare (Python, Java, C#, JavaScript), dar și cu abilități sociale.

Abilitățile sociale se dezvoltă prin programele de antreprenoriat, lucrul în echipă, prezentarea proiectelor la finalul fiecărui curs. Accentul pe antreprenoriat și pe “soft-skills” este esențial pentru a-i învăța pe copii încrederea în sine și în cunoștințele proprii.

agileroo a organizat primul hackathon pentru copiii de gimnaziu din România, în colaborare cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi. Acesta este un un exemplu de antreprenoriat aplicat:

Ce este diferit la agileroo?

  1. „Combo-ul” programare și antreprenoriat îți permite să-ți dezvolți simultan competențe tehnice și antreprenoriale;
  2.  Ai un program de studiu practic. Devii fluent digital și înveți IT nu la întâmplare, ci urmând o succesiune de cursuri care te duce de la simplu spre complex. Cursurile sunt practice, iar proiectul tău final (website, joc, aplicație, robot) va fi un argument foarte bun în CV;
  3. Aceste cursuri te vor ajuta chiar dacă nu vei opta pentru o carieră de inginer sau programator: rezolvarea problemelor cu ajutorul codului te învață să ai curaj, să nu-ți fie frică de eșec, să greșești până găsești soluția cea mai bună;
  4. Pe platforma agileroo găsești lecții înregistrate de programare jocuri cu JavaScript, programare jocuri Minecraft cu Java sau programare Roblox cu Lua, game design cu Unity și animații 3D cu Unreal engine. În total, ai la dispoziție peste 58 de cursuri, 200 de teste, 600 de exerciții. Aici o scurta prezentare a platformei: https://agileroo.com/platforma-agileroo/;
  5. Exersezi comunicarea în limba engleză, într-un mediu relaxat. Abilitățile de comunicare în limba engleză sunt esențiale pentru a putea studia în orice țară din lume sau pentru aproape orice meserie vei alege;
  6. Faci parte dintr-o comunitate de învățare. Te ghidează mentori specializați în diverse domenii din industria de tehnologia informației, pentru care educația este o pasiune. În plus, poți fi chiar tu pe scenă, la evenimentele organizate de agileroo în Iași sau în țară;
  7. agileroo nu este doar o școală inovatoare, ci și o comunitate de părinți, mentori și cursanți. După terminarea cursurilor, tinerii continuă să lucreze împreună pe platforma Discord, cu sprijinul mentorilor. Unii adolescenți devin mentori la rândul lor pentru copii din clasele primare sau gimnaziale;
  8. Mergi în tabără! Pe lângă cursuri, agileroo organizează tabere de vară. Învață să programezi la munte sau la mare, distrează-te și fă-ți prieteni noi, pasionați de aceleași lucruri ca și tine!

Cursurile agileroo sunt potrivite pentru oricine! 

Încurajăm și fetele să vină la cursurile noastre și să se pregătească pentru o carieră în STEM, IT sau inginerie. Diana Lefter, fondatoarea școlii, este una dintre puținele fete care mergeau la olimpiadele de matematică. Acum, ea îmbină pasiunea pentru educație și tehnologie prin intermediul școlii pe care o conduce.  

agileroo îi ajută pe adolescenții de clasa a XII-a cu informații despre sistemele de educație din afara României. Tot la agileroo poți învăța cum să scrii un CV și cum să te prezinți la un interviu.

De asemenea, agileroo organizează conferințe unde liceenii și copii din Iași susțin prezentări alături de specialiști din industrie și din mediul universitar.

Cursuri pentru adolescenți și copii

Toate cursurile agileroo sunt gândite pe niveluri de pregătire (nu doar vârstă) și există un parcurs gradual de învățare. Concret – la agileroo poți învăța:

  1. Programare Python; 
  2. Programare front-end (HTML, JavaScript, CSS);
  3. Game Design: Unity/C# și Unreal Engine;
  4. Robotică – drone, arduino și roboți Edison;
  5. Introducere în Inteligența Artificială;
  6. Programare jocuri Roblox cu Lua;
  7. Programare jocuri Minecraft cu Java.

La finalul fiecărui curs de programare, copiii participă la un workshop de antreprenoriat și competențe digitale. 

Cine este Diana Lefter, fondatoarea agileroo?

Câteva cuvinte despre Diana Lefter, fondatoarea agileroo. Diana este absolventă a Facultății de Matematică din Iași și are 20 de ani de experiență în industria tehnologiei informației din Canada și USA ca programator si manager. Diana ne povestește că:

„În România am predat matematică doi ani la liceu, înainte de a emigra în Canada, la finalul anilor 90. Datorită valorilor în care cred, dar și a unei nostalgii crâncene după patria natală, m-am reîntors acasă în 2018, unde am continuat să lucrez ca manager în industria de IT, pentru companii din Canada și apoi din România, nutrind însă visul unei „școli altfel”, pe care o voi face într-o bună zi. Am făcut marele pas în septembrie 2019 – mi-am dat demisia de la corporația unde lucram și m-am dedicat cu totul școlii mele agileroo, care a primit prima grupă de copii în octombrie 2019.

O motivație puternică pentru înființarea acestei școli este Andrei, băiatul meu care avea atunci 17 ani: Andrei a învățat în Canada până în clasa a 7-a, iar adaptarea la sistemul de învățământ românesc nu a fost ușoară. Am creat agileroo cu gândul la toți copiii care vin din alte țări și trebuie sa se integreze aici:  agileroo îi ajută să își facă prieteni și să aibă încredere în ei înșiși. Din octombrie 2019 și până în prezent am funcționat online – peste 300 de copii și adolescenți au absolvit agileroo – iată ce spun ei despre experiența lor: https://agileroo.com/testimoniale/

Cine sunt mentorii agileroo?

  • Dan Alexandru și Ștefan Bejenariu – studenți la Facultatea de Matematică, secția de Machine Learning respectiv la Facultatea de Informatică. Împreună au creat primul robot humanoid din Iași, când erau încă elevi la Liceul de Informatica “Grigore Moisil”.
  • Diana Lucaci – finalizează un Master în Computer Science cu o specializare în Inteligență Artificială la Universitatea din Ottawa, Canada. Diana se simte în largul ei în prezența tinerilor și le împărtășește mereu cu drag experiența ei.

Vino și tu la agileroo!

Învață să scrii cod și să gândești antreprenorial. Fă-ți prieteni noi și învață să lucrezi în echipă. Învață de la mentori și de la colegii tăi. Construiește-ți viitorul la care visezi! 

Înscrie-te la curs și primești 5 lecții gratuite înainte de a începe. Tot ce trebuie să faci este să completezi formularul de contact: https://agileroo.com/contacteaza-ne/

P.S.: Știai că găsești informații despre agileroo și în Adservio? Te poți înscrie la un curs de programare și din secțiunea EduMarket de pe Adservio: https://www.adservio.ro/ro/edumarket

Explorează aici agileroo în Adservio – Edumarket! 
Author

Scrie un comentariu

Exit mobile version