Pentru persoanele anxioase, care amână intervenţiile stomatologice de frica seringii sau a frezei, există varianta sedării cu protoxid de azot, un gaz ilariant.
Inhalosedarea induce pacientului o stare de bine, de relaxare şi, uneori, chiar de euforie.
Introdusă în programa universitară americană în anii ’60, inhalosedarea este folosită la această oră în SUA de 90% din pedodonţi, adică tocmai de stomatologii care lucrează cu copii şi care au o misiune atât de delicată. La Clinica Stomatologica DENTESSE Kids&Teens din Iasi, inhalosedarea se face asistata de un medic anestezist. In timpul intervenţiei terapeutice pacientul rămâne conştient şi poate să comunice cu medicul. De fapt, unul dintre meritele tehnicii este că persoana de pe scaunul stomatologic pierde noţiunea timpului şi astfel stomatologul poate să trateze cariile fără întrerupere.
Este singura modalitate de sedare lipsită de efecte pe termen lung. După terminarea procedurii, pacientul va simţi doar o stare de prospeţime, nefiindu-i afectată capacitatea de concentrare şi de coordonare, iar acesta poate parasi imediat cabinetul, neavand nici o restrictie.
Clinica Stomatologica DENTESSE Kids&Teens va asteapta impreuna cu o echipa specializata in tehnica de inhalosedare pentru a va oferi servicii de cea mai inalta calitate in cel mai scurt timp si intr-o atmosfera placuta si relaxanta!
Sfaturi oferite de echipa de medici ai
Clinicii Stomatologice DENTESSE Kids&Teens
Iasi, Palas Mall, langa Kidsland,
Tel: 0720 550.429, 0332 101.000
www.dentesse.ro
Comments are closed.