Poetul latin Juvenal înserase într-unul din poemele sale, deviza atât de auzită astăzi „mens sana in corpore sano”. „Minte sănătoasă în corp sănătos” a devenit literă de lege a celor ce conștientizează importanța activității fizice ca generator de energie și bunăstare psihică.
Consecvența cu care se menține un regim de viață echilibrat din conținutul căruia nu lipsesc alimentația sănătoasă și sportul, este cheia atingerii vârstelor matusalemice. Însă nu longevitatea reprezintă motivația prioritară a adepților sportului practicat cu regularitate, ci o evidență îmbunătățire a calității vieții și a tonusului psihic, endorfinele eliberate pe parcursul efortului depus conferind dispoziții… euforice!
S-a constat că unul din factorii principali ai sănătății precare este sedentarismul, de aceea, integrarea activităților fizice în programul zilnic a devenit o necesitatea din ce în ce mai stringentă. Beneficiile sportului, așa cum au fost identificate de către medici și specialiști, sunt nenumărate și …imbatabile: creșterea imunității, sănătatea pielii și a ochilor, îmbunătățirea calității somnului, diminuarea frecvenței migrenelor și, poate cel mai important câștig în contextul actual, agerimea minții! Iată deci, cât de ușor se poate atinge performanța în studiu, doar prin adoptarea unui stil de viață sănătos!
Așa că, înainte de a începe să înveți pentru examene, oxigenează-ți creierul prin sport!

Author

Paula este pasionată de educație și comunicare.

Comments are closed.