Se estimează că în următorii 10 ani vor există peste 1.4 milioane de joburi în domeniul IT&C și doar 400.000 de absolvenţi calificaţi pentru astfel de slujbe. În Romȃnia, potrivit Programului Internaţional pentru Evaluarea Elevilor (PISA) 40,8% dintre elevii români au un nivel foarte scăzut de cunoştinţe ştiinţifice şi tehnologice, date care ne plasează pe penultimul loc din Uniunea Europeană.
Așa că, dacă sunteți în căutarea de programe de codare pentru copii, cursuri de IT și programare sau jocuri sau aplicaţii prin care copiii să înveţe cod, vei găsi în acest articol tot ce ai nevoie.

1. Cursurile de la Digital Kids, organizate în București de Asociatia Edusfera îi învată pe copii web design, dezvoltare de aplicaţii, editare video și utilizare responsabilă a internetului. Programele de codare folosite sunt atractive pentru cei mici care învaţă să folosească algoritmii pentru a crea aplicaţiile sau jocurile la care visează.
2. Code Academy – e gratuit și copiii pot învăţa cod într-o manieră interactivă   Code-Academy-230x225
3. Code Combat – îi învaţă pe copii limbajul programului folosind sintaxa reală, în timp ce joacă un jocCodeCombat-225x2254. Game Maker – are tot ce e nevoie pentru dezvoltarea de jocuri indiferent de nivel sau de expertiză
Game-Maker-Studio-272x225
5. Khan Academy – e despre programare de desene, animaţii sau jocuri care utilizează JavaScript & ProcessingJS sau despre cum să creezi pagini web cu HTML și CSS.Khan-Academy-225x225
6. Tech Rocket – cursuri de programare pentru Java, C++, Pyton & iOS
TechRocket-225x225
7. Tynker – copiii pot construi aplicaţii, pot programa un robot sau controla o dronă
tynker-camp-logo
8. Move the Turtle – o aplicaţie care îi învată pe copiii cu vȃrsta de 5 ani + elementele de bază ale programării
My-Robot-Friend-338x225
9. Blockly – cuprinde o serie de jocuri educative care îi învaţă pe copii  limbajul de programare. Este conceput pentru copiii care nu au avut experienţe anterioare cu programarea.Blockly10. Made with code – un website care își propune să arate fetelor cum programele de codare le pot ajuta ca pe viitor să-și urmeze pasiunile.
google-made-with-code-logo-300x158
Copiii din ziua de astăzi pot fi cu greu despărţiţi de calculator sau tabletă. Tocmai de aceea, direcţionarea și canalizarea lor către programe de codare se poate dovedi a fi foarte apreciată de ei, mai tȃrziu. În plus, la vȃrste fragede, copiii învaţă foarte ușor și sunt mai mult decȃt deschiși și nerăbdători să vadă ce urmează şi să dezvolte ei jocurile lor. Posibilităţile de învăţare sunt destul de multe acum, iar interesul faţă de domeniul IT&C crește pe zi ce trece. Voi ce spuneţi?

Author

Write A Comment