Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași participă la Concursul național EUROSCOLA, ediția a X-a (2017-2018), ediție care se desfășoară sub titlul generic „Rolul patrimoniului românesc în consolidarea identității europene”, cu proiectul „Cucuteni – începutul identității europene”.
Echipa de proiect cuprinde 24 de elevi din clasele a IX-a – a XI-a și este coordonată de doi profesori:  Laura Ciocoiu și Doinița Cărăușu.
Scopul proiectului constă în evidențierea valorii de patrimoniu în context național și european a Muzeului de sit arheologic Cucuteni, prin intermediul unei campanii de informare și conștientizare a publicului larg.
Activitățile derulate în cadrul proiectului sunt diverse: vizite de documentare și informare, realizarea de interviuri cu specialiști din domeniu, studiu și implicare directă pe șantierul arheologic, ateliere de lucru, organizarea de concursuri și dezbateri, dezvoltarea abilităților de comunicare și lucru în echipă, participarea la evenimentele culturale din Iași.
În scopul atingerii obiectivelor stabilite, echipa de proiect a încheiat o serie de parteneriate cu instituții culturale ieșene și asociații profesionale.
Parlamentul European a creat programul Euroscola pentru a informa tinerii despre procesul de integrare europeană și pentru a promova participarea lor la construcția Uniunii Europene. Programul reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de state membre, oferindu-le ocazia, pe parcursul unei zile, de a afla cum funcționează Parlamentul European, de a se cunoaște între ei, de a-și împărtăși viziunile și așteptările.

 

Author

Write A Comment