Se spune că bibliotecile sunt oglinda unui om. Nu contează neapărat câte cărţi numără, ci mai degrabă ce autori s-au adunat pe rafturi. În casele în care nu mai există, educaţia are de suferit.
Deşi trăim într-o lume digitală, în care ochii noştri obosiţi citesc prea multe articole pe Internet şi prea puţine cărţi în fotoliul din dormitor, trebuie să recunoaştem că printul va rămâne un fel de prima iubire. Cine ar putea să citească Nabokov într-un format pdf şi să trăiască la maximum intensitatea poveştii? Cine ar putea să se laude că a lecturat J.D.Salinger pe un blog şi i-a fost drag până la ultima pagină, fie ea şi virtuală? Cine ar renunţa la sentimentul plăcut al foii îngălbenite, al semnelor de carte, pentru totdeauna?
Răsfoind mai multe albume cu fotografii, am dat peste câteva biblioteci cel puţin interesante, dacă nu de-a dreptul neconvenţionale. Nu doar că ne plac pentru că aproape se rup sub greutatea cărţilor, dar ne oferă un sentiment plăcut că bibliotecile nu au dispărut şi nici nu o vor face vreodată.
Dacă vreţi să ne-o arătaţi pe a voastră, intraţi pe pagina noastră de Facebook şi ataşaţi poza într-un mesaj privat. Promitem să le strângem pe toate într-un album foto şi să vă lăudăm lumii întregi.
p.s. Am selectat câteva biblioteci care ne plac mult de tot şi care poate vă inspiră şi pe voi.
photos via
Comments are closed.