296 de copii și tineri, din clasa 0 până în clasa a 12-a, au aplicat la Concursul ”Cum va arăta Adservio în viitor?”. A fost dificil să alegem numai 10 câștigători, de aceea ne face plăcere să oferim 14 premii care vor pleca la câștigători în luna ianuarie. Suntem impresionați de prezentările cu adevărat originale și ideile creative ale elevilor despre cum va arăta Adservio în 2040!

Analiza aplicațiilor 

Juriul, format din colegii noștri din departamentele de Dezvoltare, Relații Clienți, Vânzări și Comunicare, a analizat materialele participanților și au ținut cont de următoarele criterii:

  1. Originalitatea metodei folosite. Am depășit de mult vremea unei simple fotografii sau a unui word. Doar suntem în 2040 🙂 Am ținut cont de participanții care au dorit să încerce un instrument digital nou.
  2. Originalitatea conținutului, creativitate și ideile despre ce funcționalități ar putea avea Adservio în 2040.
  3. Folosirea corectă a limbii române
  4. Implicare. Materialul e făcut în grabă sau dacă e gândit, elaborat, bine lucrat?

Pentru fiecare criteriu s-au alocat maxim 5 puncte și i-am inclus în topul câștigătorilor pe toți cei care au avut un punctaj de minim 17 puncte. 

Ce ne-a plăcut cel mai mult?

  • Interactivitatea prezentărilor: folosirea unor instrumente digitale de editare video, animații și benzi desenate
  • Originalitate: câțiva participanți au avut curajul să se filmeze în prezentare, să se deghizeze, să imagineze o poveste
  • Ideile despre cum ar putea arăta Adservio în 2040: apariții – hologramă ale profesorilor, lecții în realitate virtuală, autentificare cu amprentă digitală, senzori de recunoaștere vocală sau facială pentru prezență, oportunități și cursuri în funcție de hobby, posibilitatea de a face voluntariat, un roboțel care are grijă ca elevii să își facă temele, teste cu personaje din jocuri, evaluarea profesorilor sau proiecte de protecție a mediului

Ce au învățat participanții?

Mai important decât premiul este ceea ce ați descoperit prin participarea la acest concurs. 

Ne dorim ca fiecare participant/ă să fi învățat ceva din această experiență: un nou instrument digital de prezentare, abilitatea de a vorbi în public, creativitatea, capacitatea de argumentare sau de storytelling (adică a face o prezentare ca și cum ai spune o poveste).

Cu fiecare competiție, e bine să ne analizăm rezultatele și să vedem ce am fi putut face mai bine. Accesați mai jos materialele câștigătoare și vă veți da seama care au fost punctele lor forte. Astfel, pe viitor, veți pregăti prezentări la un standard cât mai înalt.

Materialele care ne-au plăcut cel mai mult

V-am ținut în suspans până acum, așa că spunem BRAVO tuturor participanților și câștigătorilor:

  • Locul 1: Maria Elena Golîmba, clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Sfânta Maria”, Galați. Click AICI pentru a vedea prezentarea.
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
jocul de rol, ideile de autentificare cu amprenta, prezența automată prin senzori de mișcare și recunoaștere vocală, lecții video cu cei mai buni profesori din lume, evaluarea profesorilor, proiecte de mediu, cursuri care se desfășoară în intervalul orar 9-14, pe durata a 30 de minute.
  • Locul 2: Ioana Popa, clasa a 9-a la Colegiul Național „Nicolae Titulescu”, Pucioasa. Click AICI pentru a vedea prezentarea.
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
ideea de a crea bandă desenată, ideile de teme în realitate virtuală, evaluarea care măsoară capacitatea de înțelegere prin puncte de inteligență sau abilitatea de integrare în grup și comunicare, pauze folosite pentru explorarea hobby-urilor și pentru orientarea în carieră.
  • Locul 3: Luca Alexandrescu și Andra Maria Paloș, clasa a 7-a la Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, Ilfov. Click AICI pentru a vedea prezentarea.
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
animația video, rolul de povestitor-robot, ideile de știri din educație din toată lumea, teste personalizate, o bibliotecă cu resurse din toată lumea, cluburi de șah, cursuri de actorie sau gătit, teste de inteligență (inclusiv emoțională) și personalitate, posibilitatea de a merge în excursii în locuri uimitoare 

Premii speciale pentru:

  • Diana Gheorghe, clasa a 11-a la Colegiul Național „Petru Rareș”, Suceava. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
prezentarea interactivă, ideile de a oferi feedback profesorilor, CV-ul automat, evaluare sub formă de punctaj orientativ în loc de note, feedback personalizat de la profesori, proces personalizat de învățare.
  • Andra Dumitru, clasa a 8-a la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, Buzău. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
prezentarea sub formă de benzi desenate, ideile de folosire a ochelarilor VR, lecții cu profesori – hologramă, un robot care se asigură că elevii nu întârzie la ore și că își fac lecțiile, un algoritm de verificare a temelor
  • Remina Gyurka , clasa a 9-a la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
prezentarea sub formă de benzi desenate, modalitatea de storytelling, ideile de teleportare în orice școală Adservio.
  • Georgiana-Rodica Petrus, clasa a 5-a la Școala Gimnazială nr.1 Hârșova. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
prezentarea animată, ideile de lecții cu cei mai buni profesori, înregistrate de un roboțel și disponibile mereu.
  • Alexia-Maria Apetrei, clasa a 8-a la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Iași. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
rezultatele bune sunt răsplătite cu premii în excursii, Adservio Cinema în timpul vacanțelor, oportunități și informații, în funcție de hobby-uri, concursuri, table inteligente pentru profesori, care permit folosirea bi/tri-dimensională, Cancelaria virtuală, notificări pentru întâlniri, părinții care se pot implica în proiectele elevilor
  • Daria Maria Marica, clasa a 4-a, Școala Gimnazială „Matei Basarab”, Pitești. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
prezentarea interactivă, firul poveștii și tonul vocii.
  • Maria Nicolae, clasa a 9-a la Colegiul Național „Alexandru Vlahuță”, Râmnicu Sărat. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult:
faptul că ai menționat protecția datelor cu caracter personal, filtru pentru protecția ochilor, programe personalizate de învățare cu accent pe partea practică, „angajat virtual pentru o zi”, pentru orientarea în carieră.
  • Mihăiță Vasilache, clasa a 10-a la Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Sőtér”, Buzău. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult: propunerea de îmbunătățire a design-ului platformei
  • Cosmin Vrabie, clasa a 6-a la Școala Gimnazială ,,Mihai Codreanu” Iași. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult: jocul de rol din prezentarea video, ideea cursurilor personalizate în funcție de ce își doresc elevii să învețe
  • Eduard și Diana Danalache, clasa a 8-a la Şcoala Gimnazială „Profesor Mihai Dumitriu”, Valea Lupului, Iaşi. Click AICI pentru a vedea prezentarea. Ce ne-a plăcut cel mai mult: prezentarea animată, ideea de a asocia la fiecare materie o iconiță și sugestiile de design.
  • Florina-Cristina Croitoru, clasa a 7-a la Școala Gimnazială ,,Petre Ispirescu”, Constanța. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut cel mai mult: prezentarea interactivă și jocul de rol, ideile de teleportare în locurile despre care se vorbește în lecții, profesori-hologramă, folosirea unor roboți în evaluare.

Premiu special pentru cele mai sustenabile idei

  • Ștefana Buliga, clasa a 7-a la Școala „Varlaam Mitropolitul”, Iași. Click AICI pentru a vedea prezentarea
Ce ne-a plăcut: prezentarea animată, abordarea dezvoltării durabile prin concursuri pe teme de diversitate, egalitate de mediu, burse pentru elevii din medii dezavantajate, ideile de plantare a câte 2 copaci pentru fiecare nou utilizator, direcționarea a 10% din încasări către centre de plasament, utilizarea energiei eoliene pentru funcționarea companiei, utilizarea unui telefon cu ecran proiectat.

Ne pregătim să contactăm câștigătorii pe email pentru a afla cum vor intra în posesia premiilor.

Apreciem că elevii Adservio au avut curajul să iasă din zona de confort, să-și testeze imaginația și să-și dezvolte abilități digitale.

FELICITĂRI tuturor! Vă mulțumim pentru doza de bucurie și de inspirație pe care ați oferit-o echipei Adservio. Vă mulțumim pentru că ați acordat timp, energie, imaginație și interes în proiectarea celor mai inovative idei pentru #AdservioDin2040.

Până în 2040, vă așteptăm și la viitoarele concursuri!

Author

Scrie un comentariu