Bun găsit !
Întrucât suntem în perioada examenelor am găsit oportun să vă aduc la cunoștință aportul alimentației în acest context. Așadar trebuie să conștientizăm cu toții strânsa legătură între randamentul cerebral și calitatea alimentelor, mai ales în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar.
Drumurile la piață sau la supermarket fac parte din primii pași, la propriu dar și la figurat 🙂 , în demersul asigurării unui necesar nutritiv al organismului.
Nutriția corespunzătoare și somnul suficient sunt cei mai importanți factori care favorizează acumularea de energie necesară procesului de învățare.
Tensiunea nervoasă se amplifică atunci când se lucrează cu doar 3 ore de somn și alimentele pline de zahăr, grasime și sare (care reprezintă un risc major).
Un somn liniștit și odihnitor este influențat de tipul de alimentație consumat și de aceea, cu o noapte înainte de examen, trebuie să se evite consumarea de alimente care îngreunează digestia. Pe scurt, alimentele interzise sunt cafeaua, ciocolata, alimentele din conserve, chipsurile, băuturile alcoolice, precum și toate produsele care conțin în exces sare, piper, zahăr etc.
În schimb avem o varietate de alte produse care sunt recomandate!
Nutriționiștii recomandă orezul, pastele, cerealele integrale și fructe dulci de sezon, deoarece acestea sunt o bună sursă de energie și au efect calmant asupra sistemului nervos și ajută la menținerea clarității mentale.
 
În concluzie vă urez succes la examene și nu uitați … acordați mare atenție alimentației sănătoase și proaspete pentru că ea reprezintă singura noastra sursă de funcționare!

Author

Comments are closed.