• Judetul Iasi a implementat un proiect de succes pentru dezvoltarea unui sistem educational si modern • Produsul intitulat „Catalog electronic”, introdus acum patru ani in premiera la Iasi, este considerat de catre directorii celor mai importante scoli locale drept una dintre tehnologiile care ajuta la cresterea calitatii procesului didactic si de informare a parintilor  

Dupa patru ani de la implementarea sa de catre prestigioasa companie Adservio, produsul intitulat „Catalog electronic„, in premiera la Iasi, a devenit aplicatia care „uneste profesorii, elevii si parintii”. Ca o dovada a efectelor sale concrete in spatiul educational, acesta este considerat de catre directorii celor mai importante scoli si colegii din judet una dintre cele mai bune solutii pentru viitorul invatamantului modern.
„Implementarea catalogului electronic a reprezentat un lucru foarte bun si pozitiv pentru procesul didactic. Ca un exemplu, pot sa va spun ca dupa un an de la momentul in care colegiul nostru a beneficiat de acesta, absentele elevilor au scazut cu 30 la suta. Spun asta deoarece sistemul permite notarea si stocarea statistica a prezentei elevilor la ore, intr-un format electronic si transmis rapid parintilor. Din punctul meu de vedere, acest catalog ar trebui introdus in toate unitatile de invatamant preuniversitar. Asta ar fi de dorit, insa, totul implica si o serie de costuri”, a declarat Cristina Valcu, directorul Colegiului National. Pe de alta parte, faptul ca prin intermediul acestui produs sunt oferite si servicii de internet ieftine, permite cadrelor didactice sa dezvolte lectii la clasa interactive. „Eu pot sa va spun ca, in urma discutiilor cu parintii, acest catalog electronic introdus este un lucru multumitor si benefic. Acestia au fost de acord cu el deoarece primesc cu o rapiditate mare toate datele ce tin de rezultatele copiilor la cursuri. Mai mult, avand in vedere ca programul presupune si oferirea unor servicii de internet, cel putin la clasele I-IV, acest lucru conteaza foarte mult, atat ca usurare a procesului didactic, cat si ca pret al serviciilor de internet”, a tinut sa arate si Ionel Nechifor, coordonatorul Scolii Gimnaziale Bogdan Petriceicu Hasdeu.
Ca o dovada a viabilitatii si utilitatii catalogului, la nivel national, acesta s-a dezvoltat intr-o maniera deosebita. „În cinci ani de activitate, peste 700 de echipamente au fost oferite scolilor pentru dotarea fiecarei sali de clasa. Peste 2.000 de profesori au primit training individual intr-un sistem ce raspunde nevoilor utilizatorilor. Astfel, mii de elevi si-au îmbunatatit viitorul. Adservio stie ca timpul trebuie dedicat educatiei, nu birocratiei! Adservio este mai mult decât un catalog scolar, este managementul întregii unitati de învatamânt!”, au precizat reprezentantii companiei.
Articol publicat in cotidianul Buna ziua Iasi.

Author

1 Comment

  1. Reduc foarte mult costurile de tranzactie. E cu adevarat eficient si eficace. Ar fi foarte tare daca mai multi dintre noi am gândi în felul acesta, indiferent de domeniul sau activitatea pe care o avem.