Afis February’s Moonstruck
Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin Compartimentul American Corner lansează prima ediție a Concursului de felicitări și scrisori de dragoste (în engleză și română) February’s Moonstruck. Participarea este gratuită, tinerii autori trebuie să dețină permis de intrare valabil la Biblioteca Județeană Iași. Competiția se desfășoară pe două secțiuni, după cum urmează:

  • Secțiunea Concurs de felicitări destinat elevilor din clasele I-IV. Participanții vor realiza o felicitare cu mesaj în limba română și în limba engleză, conform temei date. Felicitările vor fi depuse la sediul bibliotecii, Compartimentul American Corner, în perioada 14 ianuarie – 14 februarie 2016.
  • Secțiunea Concurs de scrisori de dragoste adresat elevilor de gimnaziu și liceu. Participanții sunt invitați să scrie o lucrare literară originală (povestire, eseu, poezie etc.) pe tema dată și vor respecta următoarele condiții:

Participanții vor compune două scrisori: o scrisoare în limba engleză și una în limba română (niciuna dintre scrisori nu va fi traducerea celeilalte). Tentativele de fraudă vor duce la excluderea din concurs.
Lucrările nu vor depăși o pagină format A4 – Times New Roman, 12 pt., spaţiere 1 (între 500 şi 700 de cuvinte) și vor fi redactate și trimise în format editabil (doc., docx., .rtf, .odt etc.) la adresa de e-mail americancorneriasi@gmail.com.
Alături de cele două lucrări ce vor fi atașate e-mail-ului, participanții sunt rugați să menționeze (în textul e-mail-ului și nu în interiorul „scrisorilor”) și: numărul permisului de bibliotecă (fără existența acestuia lucrările nu vor fi înscrise în concurs), numele și prenumele concurentului, clasa, numele școlii și al profesorului coordonator.
Data limită de predare a lucrărilor este 14 februarie a.c., ora 14.00.
Jurizarea va avea loc în perioada 15-26 februarie 2016. Juriul va fi format din profesori de limba engleză de la școlile partenere, voluntari şi reprezentanți din media locală. Se va acorda o importanţă deosebită talentului literar şi originalităţii de care dau dovadă concurenţii.
Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 27 februarie a.c., la ora 10.00, la sediul central al Bibliotecii Județene din Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin.
Cele mai apreciate lucrări vor fi publicate, cu sprijinul unei edituri, într-o carte care va intra în fondul bibliotecii. Premiile vor consta în cărţi, articole de birotică şi premii surpriză, împreună cu un exemplar din lucrarea publicată.
Informaţii suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0758804011, pe adresa de e-mail americancorneriasi@gmail.com sau direct la sediul Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, Compartiment American Corner.
February’s Moonstruck este un proiect susținut de Adservio

Author

Write A Comment