22Y58PICgFe_1024
Crăciunul este, cu siguranţă, cea mai frumoasă perioadă a anului. Chiar și cu toată agitaţia de dinainte, cu toate cheltuielile și consumul de energie pentru curăţenia generală, pregătirea mȃncărurilor gustoase și goana după cadouri. Veselia de după, bucuria de a dărui și emoţia de a sta împreună la masă și de a petrece frumos timp alături de cei dragi, parcă fac să merite toată osteneala dinaintea sărbătorii.
La Adservio, am făcut o listă cu lucrurile care ne aduc bucurie fiecăruia dintre noi de Crăciun și fără de care această sărbătoare n-ar mai fi la fel. Poate că și pentru unii dintre voi, mersul la colindat, mirosul de cozonac, bunătăţile făcute de mama, luminiţele din brad, cadourile lui Moș Crăciun sunt dintre cele mai frumoase activităţi și amintiri. Dar chiar și așa, unele sunt mai importante decȃt altele, iar o listă de completat, de tipul: Crăciunul fără _______ n-ar mai fi la fel, ne ajută mereu să păstrăm vii acele amintiri din copiliărie și să le repetăm pentru a clădi noi amintiri speciale.

  • Împodobirea bradului în Ajun. Și pregătirea unor ornamente de Crăciun pentru casă. E o tradiţie care întotdeauna va aduce părinţii alături de copii. Iar satisfacţia celor mici în astfel de activităţi e imensă.
  • Mersul la colindat. Este un obicei romȃnesc vechi și implică bucuria întȃlnirii cu ceilalţi. Repetiţiile dinaintea Crăciunului, seara, înainte de culcare, în mașină sau în drum spre școală pot fi din cele mai distractive, mai ales între fraţi. În Ajun, anunţaţi-vă prietenii și rudele că veniţi la colindat!
  • Masa în familie. Nici nu contează dacă este vorba de prȃnz , de micul dejun sau cină. Important e timpul acela petrecut în familie, cu cei dragi și cu felurile preferate de mȃncare și cu rȃsetele celor mici.
  • O seară de filme de Crăciun. pentru cei împătimiţi de maratoanele cinematografice din sufragerie, bucuria acestei activităţi chiar de Craciun va fi cu atȃt mai mare!
  • Un gest mic, de caritate. Pȃnă la urmă, Crăciunul este cel mai bun moment să fim mai buni, mai toleranţi, să dăruim din suflet și să ne arătăm dragostea. Un ajutor pentru un cămin de bătrȃni, niște jucării de care piticii s-au plictisit pentru copiii de la un centru de plasament – e o bucurie sufletească pentru cei mari și poate una dintre cele mai bune lecţii pentru copii despre ce înseamnă Crăciunul.
  • Biserica. Chiar dacă de regulă nu mergeţi prea des, atmosfera de Crăciun e cu totul specială aici. Serile de concerte cu colinde care sună cu totul diferit faţă de CD sau YouTube, sau ocaziile de a explica celor mici despre credinţă și despre baza sărbătorii Crăciunului, sunt tradiţii care, dincolo de faptul că atenuează consumerismul excesiv asociat acestei perioade, sunt momente bune de a ieși din cotidian și a de reflecta, de a-i învăţa pe cei mici despre toleranţă și despre diversele modalităţi prin care oamenii aleg să sărbătorească.
  • Fotografiile. Peste ani, unele din amintiri pălesc. Însă peste ani, plăcerea de a revedea momente frumoase din această perioadă, va fi una cu adevărat inedită.

Lista voastră cu bucurii de Crăciun cum arată? Și fără ce anume nu concepeţi Crăciunul? Completaţi propoziţia de mai jos:
Crăciunul fără _______ n-ar mai fi la fel!

Author

1 Comment

Write A Comment