Interviu Flavia Zah, fondator Școala Internațională Baia Mare

Cum v-a ajutat Adservio în tranziția de la cursurile offline la mutarea lor în online?

Echipa Adservio și profesorii școlii s-au mobilizat exemplar în dimineața zilei de 11 martie:

✅ S-a creat școala online pe Adservio

✅S-au creat profilele pentru profesori

✅S-au creat profilele pentru toți părinții și elevii școlii

✅ S-au creat materiale de curs și resurse rapid și s-au încărcat pe platformă. Încă se muncește de zor zilnic pentru a veni în fața elevilor cu materiale variate și de calitate.

Echipa ADSERVIO a fost pe baricade de bună dimineața până seara târziu, ne contează frecvent pentru feedback și suport și răspund la mesaje și mailuri instant.

Profesorii noștri cu competențe digitale i-au format rapid pe cei care erau mai puțin familiarizați cu tehnologia. Profesorii s-au sfătuit și s-au informat despre cum procedăm pe platformă, s-a făcut un orar de lucru și care vor fi regulile de urmat în această perioadă de lucru exclusiv online.

Părinții au început să descifreze platforma și o accesează intuitiv pentru a oferi accesul copiilor la resurse. E adevărat că nu am fost pregătiți pentru asta, dar forța unei organizații stă în puterea ei de a se adapta și de a transforma obstacolele în oportunități.

Ce v-a atras cel mai mult la pachetul oferit de Adservio?

În primul rând, în acest caz, mărturisim că a fost nevoia imediată de a pune la dispoziția profesorilor, elevilor și părinților o alternativă în contextul închiderii școlilor. Ne doream să implementăm o platformă care să răspundă nevoilor noastre atât din punct de vedere administrativ, managerial, dar și academic, pedagogic. Am căutat să găsim varianta optimă, care să ofere maximum de beneficii, all in one, cum se spune. A mai contat mult și disponibilitatea oamenilor de a ne veni în ajutor, faptul că au fost extrem de operativi și profesionalismul.

În cât timp ați reușit să mutați activitatea educațională din offline în online? A fost un proces rapid sau a durat mult până școala a fost înrolată în platformă?

Așa cum spuneam, a fost vorba de câteva ore. În acest interval, staff-ul nostru administrativ a lucrat la baza de date, profesorii au conceput o parte din resursele care urmau să fie puse pe platformă și echipa ADSERVIO ne-a oferit suport, asigurându-ne de sprijinul lor la fiecare pas, în timp ce descopeream platforma.

Ce sugestii aveți pentru echipă?

Inițial, ne-am lovit de un aspect în primele zile pe care echipa tehnică l-a remediat rapid: nu exista posibilitatea de a trimite teme la clasa pregătitoare, ceea ce era și normal în timpul școlii, deoarece nu se dau teme celor din pregătitoare. Acum, într-adevăr, contextul face ca și activitatea celor din pregătitoare s-a mutat exclusiv online. 

Felicitări pe deplin meritate celor care au făcut ca această platformă să devină normă pentru multe școli din țară, contribuind la digitalizarea educației, în acord cu secolul în care trăim.

Author

1 Comment

Scrie un comentariu