headerwithlogo Sursa foto: http://education.minecraft.net/
Axat pe creativitate și construcție, Minecraft oferă jucătorilor oportunitatea să construiască, folosind o multitudine de cuburi texturate, într-o lume tridimensională. Printre celelelalte activități din cadrul jocului se numără explorarea, adunarea resurselor, meșteșugul și construirea uneltelor, dar și lupta. Minecraft este exterm de apreciat pentru accentul pe care îl pune pe construire, creativitate și explorare. Jucătorii învaţă despre arhitectură şi construcţii, dar şi experimentează plăcerea simplă de a explora spaţiul înconjurător. Mediul jocului de tipul „open nature” a dus la crearea a numeroase moduri care îi învaţă pe „constructorii în devenire” despre codare, geografie şi artă.
De fapt, o versiune specială a jocului, MinecraftEdu, este destinată instituţiilor de învăţămȃnt și recunoaște puterea jocului ca și formă de educare. MinecraftEdu este folosit în 40 de ţări din întreaga lume și a fost achiziţionat de către Microsoft, beneficiind de o serie extinsă de carcateristici pentru sălile de clasă și instituţiile de învăţămȃnt în general.
„Unul dintre motivele pentru care Minecraft se potrivește atât de bine în sălile de clasă se datorează faptului că este un loc de joacă comun, creativ” a spus directorul general al Mojang, Vu Bui în anunțul oficial. „Am observat că Minecraft transcende diferențele privind stilurile de predare și învățare și cele ale sistemelor educaționale de pe întreg mapamondul. Este un spațiu deschis în care oamenii se pot întâlni și construi o lecție în jurul a aproape orice.”
Minecraft Education Edition este disponibil doar instituțiilor de învățământ acreditate și poate fi accesat de pe serverul instituțiilor în cauză.
Voi ce spuneţi? Credeţi în potenţialul unei oportunităţi de acest fel, în care elevii și profesorii pot interacţiona împreună, pot învăţa unii de la alţii și descoperi noi modalităţi de predare-învăţare într-un mediu atȃt de confortabil pentru elevi?
Vedeţi un video mai jos despre impactul pe care MinecraftEdu îl are asupra utilizatorilor din segmentul educaţional:

Author

1 Comment

  1. La inceput, in 2009, Minecraft-ul era simplu, doar cu 2 blocuri. Acum, este un joc complex care a adunat o mare comunitate. Ma bucura foarte mult faptul ca s-a introsus in scoli!!

Write A Comment