joia-tehnologica
Probabil că aţi auzit de MIT sau Massachusetts Institute of Technology, prestigioasa Universitate Americană din Cambridge, Massachusetts.
MIT OpenCourseWare (MIT OCW) este o publicaţie online care, practic, adună tot conţinutul cursurilor MIT și reprezintă o inițiativă a Institutului de Tehnologie din Massachusetts (MIT) de a pune online toate materialele educaționale de la cursurile sale, în mod gratuit, și de a le face disponibile pentru oricine, de oriunde. Proiectul a fost iniţiat la data de 4 aprilie 2001 și a inspirat mai mult de alte 250 de instituții pentru a face materialele lor de curs disponibile ca resurse educaționale deschise prin Open Education Consortium.MIT OpenCourseWare
În decembrie 2015, peste 2200 de cursuri au fost disponibile online, marea majoritate furnizȃnd cursuri, exerciţii și examene. Unele cursuri includ chiar și demonstraţii web interactive, manuale scrise de profesorii MIT și cursuri cu streaming video. 80 de cursuri video sunt disponibile în modul streaming sau pot fi descărcate și vizionate offline.
Prin intermediul OCW, profesorii își pot îmbunătăţi cursurile și programul de studii; elevii își pot găsi resurse suplimentare care să-i ajute în procesul de educare și învăţare; persoanele care studiază independent își pot îmbogăţi cunoștinţele folosindu-se de conţinutul oferit gratuit, pentru a aborda unele dintre cele mai provocatoare teme din prezent, așa cum sunt dezvoltarea durabilă, schimbările climatice sau eradicarea cancerului.MIT a încheiat parteneriate cu diverse organizaţii pentru traducerea cursurilor în 7 limbi diferite. Fiecare curs OCW conține cel puțin două părți:
1) un fel de instruire care poate include programa, liste de lectură, note de curs sau un calendar și
2) lecţii, teste sau examene.
Cursurile de care vă puteți bucura gratuit variază de la domenii din câmpul științelor exacte: matematică, inginerie mecanică, aeronautică, inginerie electrică sau economie, până la domenii de profil umanist ca filosofia, geografia, istoria, limbile și literaturile străine, dar și din domeniul artistic, precum muzica sau teatrul. O listă cu cele mai populare cursuri se găsește aici: http://ocw.mit.edu/courses/most-visited-courses/  Pagina http://ocw.mit.edu/help/get-started-with-ocw/ te va ajuta să-ţi începi aventura educaţională prin intermediul MIT OpenCourseWare.

Author

Scrie un comentariu