joia-tehnologica-4
Cum ar fi dacă ai putea să alimentezi cu energie electrică întreaga casa doar făcȃnd, timp de o oră, exerciţii?
Cȃţi dintre noi nu se plȃng frecvent de costurile energiei sau de faptul că “nu avem timp” să facem mișcare? Invenţia următoare rezolvă, concomitent, aceste două probleme. Mai mult decȃt atȃt, invenţia are potenţialul de a scoate din sărăcie peste 1.3. miliarde de oameni care trăiesc, în prezent, fără curent electric.
Manoj Bhargava, fondatorul bicicletei hybrid Free Electric, ne arată că este posibil să generezi electricitate printr-o activitate foarte simplă: făcȃnd o oră de mișcare, zilnic. Invenţia sa poate genera energie electrică pentru a lumina o casă și pentru funcţionarea aparatelor de bază pentru aproximativ 24 de ore, făcȃnd un antrenament de doar o oră pe biciclata statică.
Accesul la energie, în mod gratuit, va permite, de asemenea, accesul la internet și deci, la educaţie. Bhargava spune că motivul pentru care cei săraci rămȃn săraci este pentru că sunt ei sunt, realmente, lipsiţi de putere și crede că o astfel de soluţie poate rezolva una dintre cele mai serioase probleme actuale la nivel global.

Author

Scrie un comentariu