Ștefan este un foarte iubit elev olimpic al Liceului Teoretic „Dimitrie Cantemir” din Iași, în clasa a XII-a.
A ocupat locul 1 la Olimpiada Județeană de Informatică și astfel a fost admis, în doi ani consecutivi, la concursul OTI (Olimpiada Tehnologiei Informației) organizat la nivel național de Ministerul Educației Naționale.
A obținut premiul II la concursul național „Made for Europe” prin prezentarea unui site construit printr-un proiect Erasmus.
Cum a început totul? Din curiozitatea ce-l caracterizează și pasiunea pentru calculatoare.
Fire pozitivă, Ștefan se simte suținut de fiecare persoană ce-i iese în cale: de la persoanele pe care le cunoaște în diverse concursuri până la părinți, bunici, prieteni, colegi și profesori. Noi zicem că îl susține întregul Univers, pentru că merită! Pentru că e convins că ”cea mai mare susținere trebuie să vină din interior, din dorința sinceră de a fi mai bun, de a ști mai multe și de a crește treptat, astfel încât obiectivele care par de neatins să devină tangibile și să se mute din domeniul fantasticului în domeniul realității” (Ștefan).
Următorul său obiectiv pe care se concentrează este promovarea examenului de bacalaureat cu notă cât mai mare deși recunoaște că îi este greu să reziste tentației de a explora lumea științei pentru a învăța lucruri noi.
Crede că cel mai bine i se potrivesc domeniile care răsplătesc curiozitatea și creativitatea, care permit o evoluție liberă și care contribuie la valoarea adusă în lume. Așadar, peste 10 ani vrea să patroneze o firmă de IT. Și, deși posibilitatea de dezvoltare în afara țării sună tentant, își dorește să se dezvolte aici, în țara lui.
Nu prea îi plac biologia și chimia, în rest e interesat de aproape orice domeniu (informatica, muzica, sportul, fizica, filosofia, literatura, public speaking și multe altele). De 7 ani visează să învețe să cânte la chitară dar curiozitatea de explorare, școala și concursurile îi ocupă tot timpul.
El nu ne-a spus, probabil din modestie, dar noi știm că el face și voluntariat. Cei de la Fundația Comunitara Iași îi apreciază ajutorul și se bazează pe el în organizarea evenimentelor lor, devenite celebre (Cros pentru Școli, Swimathon etc.).
Este curios, entuziast și ambițios și vrea să-i mulțumească doamnei diriginte Miron Iolanda și doamnei profesor de informatică Uriciuc Anca Mihaela datorită căreia a ajuns să participe la concursurile mai sus menționate.
Deși efortul personal este foarte important în atingerea succesului școlar, spune că, totuși, profesorii sunt cei mai importanți factori!
Succes, Ștefan!
 
Dacă și școala ta folosește Adservio, ești olimpic sau ai obținut premii la diverse competiții și vrei să fii promovat în Adservio, scrie-ne pe adresa: loredana.mititiuc@adservio.ro, atașează o poză de calitate (minim 1250 de pixeli) și o listă cu premiile obținute iar noi vom povesti lumii despre pasiunile tale!
 

Author

Scrie un comentariu