books-1461361107
Inspirați de povești de succes, ne-am gândit să recomandăm 10 titluri de carte pline de inspirație pentru părinții care vor să-și înțeleagă mai bine copiii.
Nouă ne-au atras atenția și, pe unii dintre noi, ne-au inspirat în relația cu copiii, următoarele titluri:

  • Părintele eficient (Thomas Gordon) – psihologul american propune o metodă democratică de comunicare și negociere între părinți și copii. Folosit cu succes de patru decenii, programul său de formare a „parinților eficienți“ te va învăța cum să-i asculți „activ“ pe cei mici, cum să le vorbești fără să-i cicălești și fără să-i denigrezi, cum să-i îndemni să-si rezolve pe cont propriu problemele ce țin exclusiv de competența lor și cum să depășiți divergențele cotidiene în spiritul „avantajului reciproc“. Explicate clar și cu nenumărate exemple, tehnicile de parentaj din această carte vor elimina din căminul vostru pedepsele, teribilismele și certurile, asigurând o atmosferă de respect reciproc și de comunicare eficientă.
  • Ghidul părinților. Intrarea la școală (Fabienne Cattarossi, Roland Sefcick) – intrarea la gradiniță și, mai apoi, trecerea în clasa pregătitoare reprezintă momente foarte importante în viața copilului și va avea nevoie, mai mult ca oricând, de sprijinul și de încrederea familiei. Cum îți ajuți copilul să se adapteze unei colectivități, educatoarei/învățătoarei, procesului de învățare și regulilor specifice școlii, poți afla din această carte.
  • 8 metode eficiente pentru educarea copiilor (Helene Renaud, Jean-Pierre Gagne) – pornind de la nevoile copiilor – nevoia de securitate, de recompensă, de acceptare, autorii au elaborat tehnici educative dinamice, care să le dezvolte stima de sine și sentimentul responsabilității. Numeroasele informații sistematizate, studii de caz și sfaturi practice sunt utile atât părinților, cât și consilierilor și psihologilor care lucrează cu copii și adolescenții.
  • Psihologia copilului modern (Georgeta Panisoara) – Sfaturile practice incluse în volum sunt utile tuturor părinților care doresc să-și ajute copiii să devină responsabili, independenți, capabili să-și urmeze cu perseverență calea de dezvoltare.
  • Copilul invizibil (Gyorgy Gaspar) – Copilul invizibil îi invită pe părinţi să descopere metodele esenţiale prin care îşi pot ajuta copiii să crească frumos, punând accent pe înţelegerea de sine a părinţilor. Este o carte recomandată oricarui parinte, dar si celor care nu sunt încă parinți, pentru că este un prilej bun de descoperire de sine, un exercițiu pe care ar trebui să il facem cu toții.
  • Susține conștient adolescența (Niculina Gheorghiță) – în funcţie de cum şi cât este susţinut adolescentul pe întreaga perioadă între 12-24 de ani, atunci când în creierul lui sunt transformări cerebrale majore, acesta va deveni un adult echilibrat mental, emoţional şi spiritual.
  • Inteligența parentală. Disciplină dincolo de drame și haos emoțional (Daniel J. Siegel, Tina Payne Bryson) – oferă o hartă eficientă, plină de compasiune pentru a trata accese de furie, tensiuni și lacrimi – fără a provoca o scenă. Se recomandă tuturor părinților, indiferent de vârsta copiilor.
  • Educație fără constrângeri (Michael Thompson) – această carte este o fereastră către peisajul emoțional ascuns al zilelor de școală și trimite către răspunsurile pe care ni le dorim și de care totodată ne temem pe măsură ce căutăm să ne ajutăm copiii să reușească la școală și în viață, ne arată cum să ascultăm adevărul experiențelor copiilor noștri – și cum să ne încredem în ei, cum să-i iubim și cum să-i lăsăm, în cele din urmă, să se dezvolte singuri. Este o carte crucială pentru epoca noastră agitată.
  • Părinți străluciți profesori fascinanți (Augusto Cury) – aceasta carte va schimba pentru totdeauna viziunea asupra modului de a crea o educație excelentă. Ea ne arată că pentru a fi deosebiți, trebuie să ne insușim cele șapte deprinderi ale părinților inteligenți și ale profesorilor fascinanți.
  • Adolescenți scăpați de sub control (Scott P.Sells) – cartea conduce părinții adolescenților scăpați de sub control către o așa-numită metodă de „iubire dură“ și îi învață cum să gândească cu cel puțin două mutări înaintea adolescentului.

Va dorim inspirație și lectură plăcută!

Author

Scrie un comentariu

Exit mobile version