Asociația Română de Literație și Adservio au lansat proiectul Transformă Școala, prin Învățare Vizibilă și Digitalizare.

”Avem bucuria să pornim alături de Asociația Română de Literație, cu care ne completăm excelent în misiunea noastră, aceea de modernizare a educației, un proiect prin care să creăm cadrul unei schimbări a educației din România, să punem educația și inovația pe primul loc. Cum spunea Spiru Haret, “Cum arată astăzi școala, va arata mâine țara!”. Ne dorim ca la acest proiect să pună umărul companii și persoane care înțeleg importanța transformării educației. Doar unindu-ne putem să schimbăm în profunzime educația!” a declarat Alexandru Holicov, CEO și fondator Adservio.

Necesitatea unui astfel de program se validează prin argumente solide: rata de promovare din ce în ce mai slabă a elevilor la testările naționale, cel mai mare procent din Europa de elevi aflați în zona analfabetismului funcțional, accentuarea factorilor cheie în îmbunătățirea rezultatelor elevilor: profesorii și calitatea predării.

În viziunea proiectului a fost creionat scopul ca în școlile românești fiecare elev să fie alfabetizat funcțional. Obiectivele prin care se va realiza acest scop sunt: îmbunătățirea competențelor de învățare ale elevilor, crearea unei comunități de învățare profesională la nivelul școlii, conectarea școlii cu o entitate din mediul de business, introducerea tehnologiei în școli și propunerea modelului pentru scalare la nivel național.

”Directori din 11 școli, membri ai consiliilor de administrație, parteneri din mediul de business și reprezentanți ai părinților au învățat împreună despre transformarea școlilor prin învățare vizibilă și digitalizare. Punem la dispoziția școlilor resurse multiple care să susțină procesul de transformare autentică, învățare și colaborare. La final, am prezentat programul de învățare pentru directori, pe o perioada de 10 luni. Starea participanților, la finalul celor 4 ore de învățare, a fost exprimată prin cuvinte ca: provocare, transformare, schimbare, onorat, învățare, curiozitate, să începem, împreună, motivat, inspirat, recunoscătoare. În ce mă privește, inspirată și recunoscătoare! Doamne ajută! Mulțumiri Adservio pentru găzduire și implicarea consistentă în program.” a spus Liliana Romaniuc, președinte Asociația Română de Literație.

Sediul Adservio a găzduit prima întâlnire din cadrul proiectului Transformă Școala prin Învățare Vizibilă și Digitalizare – program pilot de transformare a școlilor.

Mulțumim tuturor partenerilor implicați în proiect: Ministerul Educației și Cercetării, Polirom, Conduent, Antibiotice Iași, Irina Schrotter, Avisso, Focality, Wiron, Fundația Yes, Coaching Hub Iași, Biocomp.

Author

Delia AddservioDelia este o călătoare entuziastă care se bucură să descopere locuri și culori, pagini noi și poezii.
Delia lucrează la departamentul comunicare și creează conținut pentru canalele noastre de comunicare interne și externe. You just have to say the word. :)

Scrie un comentariu