Happy Hipster Girl with her Dog and Bike in the City. Toned and Filtered Photo. Modern Youth Lifestyle Concept.
Vacanţa de vară e aproape de final. Căldura, distracţia şi timpul liber sunt pe ultima sută de metri. În acelaşi timp pregătirile pentru şcoală bat la uşă. Mai jos găseşti câteva idei pentru cum să petreci ultimele zile din vacanţă, îmbinând activităţi distractive cu pregătirile pentru noul an şcolar.
1. Revizuieşte temele pe care le aveai de făcut pentru vacanţă
De la probleme de matematică până la lista de lectură, verifică dacă temele de vacanţă sunt în ordine. Te vei putea bucura mai mult de timpul liber rămas ştiind că totul este pus la punct pe partea asta.
2. Fă o listă cu muzică energizantă
O să-ţi mulţumeşti în fiecare dimineaţă când o să-ţi fie greu să deschizi ochii. Alege melodii energizante, care îţi dau chef de dansat. Trezitul de dimineată va fi dificil, mai ales în prima săptămână după vacanţă. Cu cât mai multe metode eficiente de a combate somnul cu atât mai bine pentru tine.
3. Scrie o scrisoare pentru tine peste un an
Compune o scrisoare pentru tine, în viitor. Cum ai vrea să fii peste un an, ce obiective vei fi atins până atunci, care sunt lucrurile pe care le ştii acum şi ai vrea să ţi le aduci aminte şi peste un an. Cum ţi se pare că arată viaţa ta în acest moment şi cum îţi doreşti să fie peste un an?
După ce ai terminat scrisoarea pune-o într-o sticlă şi ascunde-o undeva într-o grădină sau un parc, un loc pe care să-l ştii doar tu. Asigură-te că sticla este închisă bine şi nu riscă să fie distrusă de ploaie. Pune-ţi un reminder pe telefon să o deschizi peste fix un an.
Sigur o să fie o experienţă interesantă să vezi cum te-ai schimbat după un an.
4. Prinde un răsărit
În curând se termină perioada în care poţi să adormi şi să te trezeşti la ce oră vrei. Profită acum de timpul liber pe care îl mai ai la dispoziţie şi încearcă să rezişti într-o noapte până la răsăritul soarelui. Sau pune-ţi ceasul să sune suficient de devreme cât să prinzi spectacolul vizual pe care îl oferă primele raze de soare.
Verifică vremea cu o zi înainte. Nu vrei să ai supriza să nimereşti o zi cu ploaie sau foarte înnorată tocmai când vrei să surprinzi apariţia primelor raze de soare.
5. Reorganizează-ţi camera şi dulapul
Odată cu vacanţa se duc şi zilele foarte călduroase. Timpul tău va suferi o redirecţionare de la activităţi dedicate timpului liber, la activităţi dedicate studiului şi orelor de la şcoală. Camera şi dulapul tău au şi ele nevoie de o reorganizare.
Pune la îndemână hainele de toamnă şi ţinutele potrivite pentru şcoală. Fă curăţenie pe birou şi lăsă suficient loc pentru caiete, manuale, cărţi etc.
6. Fă o listă cu lucrurile de care vei avea nevoie la şcoală
Pixuri, creioane, gumă de şters, diverse tipuri de caiete şi alte ustensile pe care ştii că le foloseşti în timpul anului. Fă o listă cu tot ce ai nevoie înainte să ajungi la cumpărături. Astfel vei economisi mai mult timp la cumpărături şi îţi vei gestiona mai bine cheltuielile.
7. Organizează o zi pe care să o petreci doar în natură
În funcţie de orarul pe care îl vei avea, de luni până vineri vei petrece aproximativ 5h în sala de clasă. Profită acum de posibilitatea de a petrecet timp în natură şi organizează o ieşire fie cu prieteni fie cu familia undeva în natură.
Picnic la iarbă verde, jocuri cu mingea undeva lângă un lac sau o apă curgătoare, copaci cu păsări sau veveriţe, natura întotdeauna oferă una din acele mici bucurii de care ne putem bucura vara.
Dacă ai şi alte lucruri pe care vrei să le faci în perioada de dinainte de şcoală, te aşteptăm cu idei noi în secţiunea de comentarii de mai jos.
sursa

Author

Write A Comment