13 ani de experiențe educaționale digitale

13 ani de provocări transformate în oportunități

13 ani pentru aceeași misiune: digitalizarea educației

De-a lungul celor 13 ani, nu am auzit mereu DA, însă momentele mai dificile sunt cele care ne-au învățat cel mai mult. Ne place să reflectăm la experiențele noastre, iar aniversarea este o ocazie bună să împărtășim cu tine 13 lucruri care au devenit parte din cultura Adservio:

 

1. Avem mereu în minte nevoile școlilor

Poate nu toată lumea are idei utile pentru toți utilizatorii. Poate nu vom putea mulțumi mereu pe toată lumea. Dar este esențial să avem mereu nevoile lor în centrul acțiunilor noastre.

2. Ștergem „nu” din „nu se poate”

La început, toată lumea ne spunea că nu vom reuși să aducem catalogul electronic în școli. Astăzi, școlile pot folosi exclusiv catalogul electronic

3. Cu o floare nu se face primăvară

Contextul pandemic a făcut multe școli să își dea seama că educația digitală e esențială. Dar nu suficiente pentru o primăvară în digitalizarea educației din România.

4. Comunitatea poate avea un impact major 

În comunitățile pentru care educația e prioritară cu adevărat, părinții, companiile, ONG-urile și autoritățile locale găsesc soluții pentru a rezolva nevoile școlilor.

5. Există mulți profesori – eroi

Mulți profesori și manageri de școală au făcut un efort imens: s-au adaptat școlii online/hibrid, și-au dezvoltat competențele digitale, pedagogice și de leadership. Și continuă. 

6. Tinerii au nevoie de modele

Tinerii au nevoie să simtă că sunt ascultați și înțeleși. Au nevoie de adulți care să îi inspire și care să îi ajute să se pregătească pentru un viitor care va fi și mai digital decât este azi. 

7. Un „nu” te face mai puternic

Fiecare răspuns negativ e o oportunitate de reflecție. Și asta ne ajută să ne revizuim strategia.

Atunci când ai un vis și crezi foarte mult în el, ai datoria de a-i oferi în schimb energia și ambiția de a găsi cheia potrivită pentru ușile închise. Alex Holicov, CEO & Founder Adservio

8. Este în regulă să greșești

Doar cine nu încearcă nu greșește. „Cel mai mare risc din toate este sa nu-ți asumi nici unul”, așadar greșește rapid, învață și treci mai departe.

9. Timpul nu este o soluție pentru cine nu rezonează cu valorile noastre

Angajează oamenii potriviți.

Foto: Afterwork în echipa Adservio
10. Relațiile sănătoase se construiesc printr-o comunicare empatică 

Ascultarea activă și comunicarea empatică se potrivesc de minune, mai ales în cele mai complicate relații.

11. Acționăm, în loc să așteptăm să „vină de sus”

Putem face lucruri importante, fiecare la nivelul nostru. Ajută mai mult decât să așteptăm decizii „de sus”. 

12. Testează, analizează, schimbă. Repetă.

Lucrurile evoluează cu o viteză foarte mare, de aceea e nevoie să analizăm fiecare pas și să ne schimbăm planurile, dacă o cere contextul. 

13. Este nevoie să luăm decizii bazate pe date 

Analiza datelor este esențială în luarea deciziilor, acestea nu se mai pot lua doar subiectiv. În plus, datele ajută la previziuni mai clare și la o adaptare mai rapidă. 

 

13 ani într-un cuvânt: recunoștință 🚀

Fiecare membru al echipei Adservio își lasă amprenta în cultura Adservio. Fiecare comunitate școlară ne confirmă că eforturile noastre au un impact real. Fiecare partener pune o cărămidă la experiențele educaționale digitale. Împreună am condus Adservio de la un catalog electronic la o platformă completă de management educațional. Sărbătorim și pe rețelele noastre sociale! Hai și tu aici.

Author

Scrie un comentariu