Ce este Adservio Summer Challenge?

Elevii din comunitatea noastră au avut șansa să se implice pe timpul verii în provocarea Adservio Summer Challenge: să organizeze un eveniment de la A la Z despre subiectul preferat. Scopul nostru a fost să oferim tinerilor o șansă de învățare prin experiență, în care să prindă curaj și să dezvolte abilități noi. Sună bine în teorie, dar ce ne-a lăsat plăcut surprinși? Faptul că ideea noastră a fost primită cu mult entuziasm.

Cum s-a desfășurat Adservio Summer Challenge?

Proiectul, aflat la prima ediție, a avut loc în perioada iunie – octombrie, și le-a propus echipelor o serie de provocări:

1️⃣ Să aleagă tema evenimentului

2️⃣ Să invite un speaker potrivit 

3️⃣ Să pregătească materiale vizuale de promovare

4️⃣ Să promoveze atelierul în comunitățile lor și pe social-media

5️⃣ Să organizeze online evenimentul, în prima parte a anului școlar

Zis și făcut. Patru echipe au reușit să bifeze cu brio toate provocările și să organizeze evenimente reușite, despre teme de interes pentru publicul lor țintă: tineri ca ei, din întreaga țară.

Noi le-am fost alături, i-am încurajat și le-am oferit toate informațiile de care au avut nevoie pentru a organiza singuri evenimente de la A la Z. De la crearea stilului vizual, textelor de promovare, formularului de înscriere, paginilor social-media, până la contactarea, menținerea legăturii cu speakerul și acțiunile de follow-up.

Ce au câștigat tinerii?

Adservio Summer Challenge a fost o oportunitate de învățare completă pentru elevii participanți.

✔️ Și-au dezvoltat abilități de project management, lucru în echipă, comunicare, public speaking;

✔️ Au făcut echipă cu alți tineri, din orașe și clase diferite;

 ✔️ Au dobândit o experiență practică, foarte relevantă pentru CV;

✔️ Au primit certificate de participare și premii

Echipele au investit timp să învețe cum să organizeze un eveniment, au participat la întâlnirile teoretice și și-au unit imaginația într-un singur rezultat! Cum a decurs totul? Te invităm să privești călătoria Adservio Summer Challenge!

Echipa 1: Ingineria și IT-ul, oportunitățile viitorului 

Dumitrița Miron, Teodora Berariu și Georgiana Albu au câștigat premiul pentru evenimentul cel mai orientat către viitor. Andy Sînpetrean, Fondator IT Factory & Former Software Developer la Facebook, a povestit despre stilul de viață din acest domeniu și pașii pe care trebuie să-i faci pentru a avea succes.

„Am învățat cum să abordez un speaker, cum să planific și să organizez un eveniment, să creez materiale vizuale și să lucrez în echipă. (Dumitrița, clasa a XI-a, Toplița)

Echipa 2: Descoperă-ți talentul și folosește-l!

Alexandra Brocea, Stelian Stoica și Elena Cristina Bănuță au câștigat premiul pentru evenimentul cel mai dinamic. Mădălina Hodorog, Trainer & Consultant pentru #EducatieAltfel a ajutat tinerii participanți să își descopere talentul, prin sfaturi și exerciții foarte interactive.

„Cea mai mare provocare a fost să colaborez cu alte persoane pe care nici măcar nu le cunosc. Să fiu mai deschis la oportunități de a participa la orice fel de activități despre care nu știi nimic, deoarece cu SIGURANȚĂ voi învăța lucruri noi. (Stelian, clasa a IX-a, Mioveni)

„Adservio Summer Challenge a fost o experiență cu adevărat unică și interesantă. Am cunoscut oameni noi, am învățat ce înseamnă să organizezi un webinar și ce implică. Modul în care evenimentul s-a desfășurat mi-a adus multă satisfacție la final.” (Alexandra, clasa a XI-a, Câmpulung Moldovenesc)

Echipa 3: Recăpătarea încrederii și stimei de sine

Cătălina Vasilache, Giullya Miruna Gâdei, Timeea Ciciu și Ioana Balica au câștigat premiul pentru evenimentul cel mai popular. Cristian Stan, autorul cărții „Arta de a te iubi” și creator de conținut despre dezvoltare personală și emoțională, a adus recomandări despre cum să ai mai multă încredere în tine și cum să crești stima de sine.

„Mă simt mai încrezătoare în forțele proprii și mă simt mai confortabil să vorbesc în public, să discut cu persoane noi și să lucrez în echipă. (Cătălina, clasa a XI-a, Iași)

„Am învățat cum să colaborez cu persoane din diferite orașe, cum să creez un eveniment și am căpătat experiența în a vorbi în fața oamenilor. (Ioana, clasa a VIII-a, Târgu-Jiu)

Echipa 5: Prioritizarea sănătății mintale

Ada Moisescu, Crina-Maria Grecu, Roxana Crețu și Maria Golîmba au câștigat premiul pentru evenimentul cel mai original. Raluca Anton, doctor în psihologie și creatoarea podcastului „Jocurile Minții” le-a răspuns tinerilor la întrebări și s-a apropiat de ei prin informațiile valoroase. În plus, echipa 5 a organizat un giveaway, cu un premiu format din 3 ședințe online gratuite cu Alexandra Nițulescu, psiholog clinician & psihoterapeut.

„Am învățat să mă implic pentru tot ceea ce îmi doresc și că absolut tot este posibil. Putem ajunge la toate obiectivele noastre colaborând și învățând constant. (Maria Elena, clasa a XII-a, Galați)

Am aflat o părticică din viața altora, și anume a participanților la evenimentul nostru. Am reușit să creăm o atmosferă prietenoasă și sigură, în care aceștia s-au putut exprima liberi și nestingheriți, având încredere în noi. (Timeea, clasa a IX-a, Bacău)

Noi ce am învățat din Adservio Summer Challenge?

Cele 4 evenimente au atras atenția a peste 300 tineri din toată țara. Cu siguranță, tinerii au nevoie de activități relevante în care au șansa se implice pe o perioadă mai lungă de timp. De ce? Din astfel de proiecte își extrag inspirație și abilități noi pentru viitor. Cu atât mai mult, cu cât colaborează în echipe din orașe și clase diferite. 

Ne bucurăm că am avut șansa să cunoaștem mai bine elevii din școlile care folosesc Adservio. Sunt tineri cu foarte mult potențial, care acum au acumulat experiența necesară să creeze un eveniment pe cont propriu. Felicitări pentru efort, implicare și idei originale! Încheiem cu succes ediția Adservio Summer Challenge #2021.

Author

Write A Comment