În ciuda faptului că am avut ocazia de a petrece timp cu colegii în mediul fizic doar câteva săptămâni, am reușit să transformăm timpul petrecut în ceva remarcabil.

Personal, doar gândul că mă aflu în clasa a VIII-a mă înspăimântă. Examene, simulări și iar examene. Doar de ele auzim în fiecare zi de la începutul noului an școlar. Stresul primelor evaluări importante din viața unui elev este normal să fie resimțit mai mult sau mai puțin, însă presiunea exterioară va aduce mereu îngrijorări în plus. Trecând peste, cred că am un mare noroc de a avea o astfel de mamă care să mă înțeleagă și să mă susțină în drumul pe care doresc să-l urmez. 

A fost o lună plină de provocări, însă rezultatele nu au întârziat să apară. În ciuda faptului că am avut ocazia de a petrece timp cu colegii în mediul fizic doar câteva săptămâni, am reușit să transformăm timpul petrecut în ceva remarcabil, amintirile rămânând întipărite pentru totdeauna. Puțin stresantă, această lună tot a fost una de neuitat, mulțumită colegilor și profesorilor noștri, cei care au reușit să facă școala un loc minunat. 

Foto: am organizat cu echipa mea evenimentul cel mai orientat către viitor

  Proiectul Adservio Summer Challenge a avut un mare impact în dezvoltarea mea.

Datorită acestuia am avut în plan, actualmente, să îi conving cu stabile argumente pe profesori să se implice în organizarea unui proiect la nivelul școlii. Acest proiect ar fi bazat pe recrutarea elevilor din ciclul gimnazial în cadrul grupului de dezbateri de la nivelul școlii. Doresc să recurg la un astfel de gest din pricina lipsei de locuri alocate în clubul de dezbateri actual elevilor ce studiază în clasele gimnaziale. Din personală observație, coordonatorii nu iau în considerare talentele noastre la oratorie, retorică, dezbateri și public speaking.  

Începutul noului an școlar m-a împins, bineînțeles, la o decizie în legătură cu profilul în care voi alege să îmi debutez drumul vieții. Din dragoste pentru patrie și neamul românesc, am decis să mă înscriu la probele susținute în cadrul admiterii la colegiile naționale militare. Așadar, momentan mă preocupă mai mult pregătirea pentru aceste teste aptitudinale decât cea a elevului olimpic de altădată

Profesorii noștri ne-au demonstrat încă o dată că orice problemă are o rezolvare.

Totodată, atmosfera plăcută din cadrul orelor în format fizic, timpul petrecut cu colegii, prieteniile și năzbâtiile de neuitat mă fac să recunosc dorul de școală, clădirea în care o multitudine de amintiri ne marchează. Amintiri ce vor rămâne calde sufletului nostru pentru totdeauna, chiar și atunci când vom putea afirma mândri că am atins vârsta vieții adulte. Dar, pricepuți în orice situație, profesorii noștri ne-au demonstrat încă o dată că orice problemă are o rezolvare, adaptându-se rapid la cerințele mediului online. Acest fapt fiind motivul ce ne determină să apreciem în continuare timpul petrecut împreună, fie el și în format online. 

Foto: proiect în care am avut șansa să mă implic la orele în format fizic

Există profesori a căror dragoste față de elevi și de profesia aleasă este una nemărginită.

În ciuda tuturor așteptărilor mele, începutul anului s-a afirmat destul de pozitiv. Majoritatea cerințelor venite atât din partea elevilor, cât și din partea profesorilor, au fost respectate cu cel mai mare grad de seriozitate și disciplină. Însă, cu toate astea, un scump profesor a decis să-și urmeze drumul carierei în alt oraș. Este vorba despre dragul nostru profesor de educație socială, domnul Dan Zamfir. Decizia lui a fost una dureroasă pentru noi, toți elevii pe care a reușit să îi schimbe în ceva mai bun, arătându-le că există profesori a căror dragoste față de elevi și de profesia aleasă este una nemărginită.

Durerea lăsată în sufletele noastre este imensă, însă faptul că „amicul” nostru (așa cum ne încuraja să îl considerăm) este fericit în locul în care și-a dorit mereu să performeze este îndeajuns. Sper ca elevii săi actuali să-i ajungă la suflet exact așa cum am făcut-o noi și să realizeze norocul de care au dat întâlnindu-l, prețuind fiecare moment alături de el, căci astfel de dascăli rar se întâlnesc. 

Ne-a încurajat mereu să ne exprimăm liber și să ne susținem punctul de vedere.

La adresa dumnealui, doar cuvinte de laudă. A demonstrat întotdeauna faptul că un profesor performant profesional nu trebuie să fie unul dur sau exigent, ci poate fi și „un prof  COOL”, exact așa cum încuraja fiecare cadru didactic să fie. Ne-a înțeles și ne-a respectat întotdeauna deciziile, opiniile și fiecare vorbă pe care o afirmam de-a lungul orei sau în afara acesteia. Ne-a încurajat mereu să ne exprimăm liber și să ne susținem punctul de vedere. Feedback-ul nu l-a deranjat niciodată, fie el bun sau rău.

Întotdeauna căuta noi metode de îmbunătățire a propriului stil de predare, încât să fie mereu pe placul tuturor.

Stilul său unic de a fi și propria charismă atrăgeau toți elevii de partea sa, reușind să ne formeze nu doar ca discipoli, ci și ca oameni. Este profund minunat să auzi fiecare elev vorbindu-l numai de bine și povestind cu drag amintirile rămase întipărite în memorie. Acestui extraordinar dascăl îi ofer și îi voi oferi mereu tot respectul și admirația mea pentru ceea ce face și pentru modul în care ne-a format și ne-a schimbat în ceea ce suntem astăzi. 

Acomodarea cu începutul noului an școlar se poate prezenta în diverse forme, însă un lucru este cert: vom avea întotdeauna sprijinul profesorilor, îndrumătorii ce ne admiră de la vârste fragede și a căror misiune va ajunge la capăt curând. Așa că, dragii mei, bucurați-vă de dascăli, cei ce construiesc din voi cea mai bună variantă pe care ați întâlnit-o vreodată. Bucurați-vă de fiecare clipă petrecută alături de colegii voștri, de mica comunitate care curând se va despărți și se va ramifica în nenumărate drumuri!

 O încurajare, așa, de final: 

 Țintiți sus,  

 Fiți cei mai buni!  

                                                                      Semnat, 

                                                                       Georgiana Nicole Albu,  

                                                                 Elevă la Colegiul Național Pedagogic „Stefan Odobleja”

Author

1 Comment

  1. Eu consider că prima lună de școală a fost fantastică , profesorii și colegii au făcut ca această perioadă pe care am petrecut-o împreună să fie amuzanta și am învățat chestii noi dar totuși îmi doresc mult ca acest virus să dispară și să putem interacționa cât mai mult.

Write A Comment