Medicul îl vindecă pe bolnav, însă asistentul medical se îngrijeşte de el.
Pentru a fi un bun asistent medical sunt necesare unele calități dintre care cele mai importante ALTRUISMUL și EMPATIA. Va fi nevoie să arăți căldură sufletească, să fii calm, felxibil, tolerant, să fii curajos, să ridici moralul pacienților descurajați, să îi asculți, să-i înțelegi. Trebuie să fii bun și să ai multă răbdare. Un bun asistent medical trebuie să fie studios, un bun observator şi să dea dovadă de un deosebit profesionalism. Trebuie să fii gata să-⁠ţi însuşeşti noi deprinderi pentru a rămâne un asistent eficient. 
Trebuie să-⁠i iubeşti pe oameni şi să doreşti cu adevărat să-⁠i ajuţi pe alţii. Trebuie să fii capabil să faci faţă stresului, întrucât în nursing nu există jumătăţi de măsură. Trebuie să fii adaptabil, ca să poţi efectua aceeaşi normă de lucru atunci când se întâmplă să fie mai puţini colegi, fără să prejudiciezi calitatea muncii.“ — asistent Claudia Rijker-⁠Baker, Olanda.
Într-un sondaj realizat în rândul a 1200 de asistenţi medicali, una dintre întrebările care s-a pus a fost: „Ce contează cel mai mult în munca de asistent medical?“ În 98% din cazuri, răspunsul a fost: o îngrijire de calitate.
Satisfacțiile asistenților medicali diferă în funcție de domeniul de activitate al fiecărui asistent: moașele se bucură de fiecare naștere reușită, asistentul anestezist de fiecare operație reușită iar în cele din urmă fiecare asistent se bucură atunci când pacienții pe care i-au îngrijit ies zâmbind pe poarta spitalului, în drum spre casă.
Printre pionierii în nursing, cea mai cunoscută este Florence Nightingale care a iniţiat o adevărată reformă la nivel mondial în nursing şi în administrarea spitalelor. În 1860, a înfiinţat Şcoala de Infirmiere Nightingale la Spitalul Sf. Toma din Londra — prima şcoală de infirmiere care nu era afiliată vreunei organizaţii religioase și  scris cărţi şi broşuri în dorinţa de a ridica nivelul asistenţei medico-⁠sanitare. Povestea ei domină și astăzi câmpul de luptă al asistenților medicali cu bolile si birocrația. Metodele introduse de ea în nursing şi în administrarea spitalelor s-⁠au răspândit în multe ţări.
Orice comunitate are nevoie de asistenți medicali bine pregătiți. Dacă simți chemarea către acest domeniu plin de satisfacția de a ajuta oamenii, de a contribui la salvarea unor vieți, nu ezita să te înscrii la cursurile Școlii Postliceale Sanitare de Stat ”Grigore Ghica Vodă” din Iași. Durata studiilor este de 3 ani iar specializările disponibile sunt:

  • Asistent Medical Generalist
  • Asistent Medical Balneo-fizio-kinetoterapie și Recuperare
  • Asistent Medical de Farmacie

În perioada 1 iunie – 31 iulie 2017 au loc înscrierile în anul I – 2017-2018.
Mai multe detalii puteți afla accesând secțiunea Admitere a platformei Adservio.
Succes!
 

Author

Write A Comment