blog 2
Ieri, 27 mai 2015 a avut loc finalul proiectului „Târgul de antreprenoriat ediţia a II-a” desfaşurat la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iaşi prin care s-au prezentat standurile şi filmuleţele realizate de către clasele participante la proiect şi firmele partenere.
Scopul acestui proiect a fost acela de a învăţa elevii spiritul de antreprenor, ce înseamnă responsabilitatea şi munca în echipă.
Cea de a II-a ediţie a unit un număr de 15 firme partenere din mai multe arii de activitate: IT, servicii educaţionale, turism, produse de panificaţie, jurnalism etc. Astfel, clasele participante în cadrul proiectului au primit denumirea firmei partenere devenindu-le părinte.
Clasele: Toyota (IX A), Master Print (IX B), Gemite (IX C), Palas (IX D), Avi Top (IX E), Apps Broker (X A), Panifcom (X B), Adservio (X C), Samdam (X D), Irsido (XI A), Avon (XI B), Tele’M şi Armata Salvării (XI C) şi Dedal Tur (XI D) – şi-au prezentat la stand firma-părinte şi au realizat un film de prezentare prin care elevii surprind în imagini succinte cum s-au desfăşurat cele trei săptămâni de întalnire cu firma-părinte.
Proiectul demarat în perioada 6-26 mai 2015 a adus un plus de valoare în rândul tinerilor şi i-a învăţat pe elevi că antreprenoriatul pleacă de la o echipă unită, are ca valori munca şi creativitate şi toate acestea îi fac pe oameni să fie reponsabili, uniţi, creativi şi optimişti.
Clasele participante au dat dovadă de ambiţie, originalitate şi au venit cu idei pentru afaceri.
Fiecare clasă a primit un calificativ descriptiv pentru muca depusă de membrii echipei:
Clasa a IX-a A a primit premiul pentru creativitate
Clasa a IX-a B a primit premiul pentru parteneriat activ
Clasa a IX-a C a primit premiul pentru spirit de echipă
Clasa a IX-a D a primit premiul pentru popularitate
Clasa a IX-a E a primit premiul pentru cel mai bun produs final
Clasa a X-a A a primit premiul pentru valoarea ideii propuse
Clasa a X-a B a primit premiul pentru cel mai creativ produs final
Clasa a X-a C a primit premiul pentru promovarea imaginii şcolii
Clasa a X-a D a primit premiul pentru originalitate
Clasa a XI-a A a primit premiul pentru spontaneitate
Clasa a XI-a B a primit premiul pentru profesionalism
Clasa a XI-a C a primit premiul pentru interculturalitate
Clasa a XI-a D a primit premiul pentru originalitatea prezentării.
Clasa Adservio este o clasă originală, optimistă şi care a avut curajul să se puna în pielea antreprenorului; ei şi-au asumat că lucrul trebuie dus până la capăt. Standul lor fiind personalizat cu elementele de identitatea vizuală ale societăţii ADSERVIO şi elevii au purtat îmbrăcăminte accesorizată standului. Au realizat un flayer, un logotip, un slogan „Adservio. Un Plan pentru şcoală! Un plan pentru viitor!”. Elementul surpriză la standul Adservio a fost dat de prăjiturile Adservio care îmbină creativitatea cu spiritul antreprenorial. Toate elementele de la stand au fost concepute de către elevi, iar această experienţă îi va ajuta pe viitor să ştie cum să facă faţă task-urilor, deadline-urilor şi situaţiilor imprevizibile din cadrul unei companii.
În urma colaborării cu echipa clasei Adservio am retrăit momentele nostalgice din liceu, am învăţat că fiecare persoană are un plus de valoare şi ceva caracteristic ce îl face să fie unic, fiecare elev are un vis şi ţine cu tot dinadinsul pentru a-şi pune în practică ideea. Elevii clasei a X-a C sunt ambasadori Adservio pentru generaţiile viitoare!
Adservio creşte prin elevii săi, iar diploma de onoare primită în semn de recunoştinţă din partea gazdei, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Iasi ne face să fim şi mai ambiţioşi, mai curajoşi şi mai apropiaţi de elevi!
Ediţia a II-a a Târgului de antreprenoriat este o poartă spre descoperirea de noi talente, de noi servicii, de noi idei pentru viitor!

Author

Scrie un comentariu