Pentru că transformarea digitală ajută școlile să țină pasul cu o educație la un standard înalt.

În curând, școlile vor intra într-un nou „normal”. Ne bucurăm împreună cu tine că te vei revedea cu elevii și cu profesorii colegi. Îți este dor de ei, nu-i așa?

Acum ai putea crede că transformarea digitală a educației poate intra în pauză… ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

Educația continuă față în față, oriunde ai fi. Fie că te afli fizic, în clasă, fie că folosești un device deschis pe Adservio, rămâi față în față cu tot ce înseamnă școala ta. 

 

Cum poți continua transformarea digitală în comunitatea ta educațională?

Gândește-te cum îți vei pune în valoare toate cunoștințele pe care le-ai dobândit în perioada școlii online. Îmbrățișează o atitudine deschisă față de tehnologie. Continuă să înveți!

 

10 motive pentru care Adservio va continua să-ți fie aliatul digital de nădejde în educație

Gândește-te la:

 • Câte ore ai economisit cu crearea rapoartelor, evaluarea elevilor, gestionarea claselor, încheierea mediilor?

Analizele noastre spun aproximativ 6 – 9 ore pe săptămână. Ai automatizat procedeele clasice și ți-ai dedicat mai mult timp pregătirii lecțiilor. 

 • Cât de productiv/ă ești când poți lua rapid decizii bazate pe date agregate și obiective? (de exemplu, decizia de a asculta pe cineva).

Mai mult ca de obicei! Pe baza statisticilor, identifici mai repede elevii din clasă cu cele mai puține note sau cele mai multe absențe.

 • Cât de util este să îți ții evidența tuturor activităților într-un singur portofoliu? 

Să mai calculăm? Știi unde să cauți din prima cercurile pedagogice, proiectele unde te-ai implicat, parteneriatele, simpozioanele, rezultatele elevilor la olimpiadă. 

 • Cât de eficient este să poți oferi mai ușor feedback personalizat?

Mai mult decât să corectezi temele elevilor direct de pe laptopul tău, poți adăuga fiecăruia insigne și observații specifice.

 • Cât de ușor este să formezi grupuri de lucru pe diverse subiecte?

La un click distanță! În modulul „Extrașcolare”, creezi grupuri cu elevi din clase diferite și cu profesorii din școala ta: cluburi de lectură, pregătire pentru concursuri, cancelaria online, etc.

 • Cât de necesar este accesul la lecții pentru elevii care nu se pot deplasa la școală?

De pe 8 februarie, vom face pași și mai mari către noul „normal”. Cum vor avea acces la lecții elevii din școala ta care nu vor putea ajunge fizic la școală?

 • Cât de comod este să ai la îndemână manualele și cărțile din bibliografie?

La fel de mult precum este să ai în față catalogul electronic! La fel de comod este și pentru elevii care își deschid pe telefon materialele de care au nevoie.

 • Cât de ușor este pentru elevii tăi să gestioneze toate informațiile școlare din aplicația mobilă? 

Pe cât de ușor le este să dea click pe notificarea pe care o primesc la fiecare notă, absență, temă corectată, mesaj primit sau lecție online inițiată.

 • Cât de eficient este să organizezi ședințe cu părinții online? Astfel, ei sunt mai disponibili decât dacă ar trebui să vină până la școală.

Nu doar că este mai eficient, dar și mai sigur. Sunt mai puține șanse ca ei să întârzie din cauza traficului și se pot conecta de oriunde. 

 • Cât de simplu este să folosești o singură platformă în comunicarea cu părinții? 

Mai încape îndoială? Gândește-te la notificările care vin fără oprire din mai multe părți: email, mesaje pe telefon sau grupuri de Whatsapp / Facebook.

 

În plus, cu Adservio ești mai în siguranță. Poți preveni răspândirea virusului dacă folosești catalogul și portofoliul electronic, biblioteca digitală, temele / testele online sau mesageria internă. 

 

E musai ca transformarea digitală a educației să continue!

60% din locurile de muncă pentru care se pregătesc generațiile Z și Alpha nu au fost încă inventate, iar 40% din copiii care sunt acum la grădiniță vor fi antreprenori potrivit Future of Jobs Report 2020, World Economic Forum. Așadar, școlile trebuie să pregătească elevii pentru a rezolva probleme care azi nu există și pentru antreprenoriat. Acum ele au oportunitatea să facă învățarea mai relevantă.

Copiii de azi vor fi adulți într-o lume în care vor plăti cu criptomonede, vor avea mașini autonome, case independente energetic, vor avea roboți-asistenți, vor dobândi mereu noi competențe, vor avea prieteni în toată lumea, vor fi cetățeni activi și se vor implica în rezolvarea problemelor din comunitate.

Pentru aceasta, este necesar un mod de predare cât mai personalizat, bazat pe joc, experiență și reflecție, cu o monitorizare continuă a progresului și unde rolul profesorului este de facilitator al procesului de învățare. Elevii au nevoie să își dezvolte autonomia în învățare, gândirea critică, creativitatea, comunicarea și capacitatea de a lucra în echipă. 

Colaborarea online îi pregătește pe tineri să se pregătească pentru locul de muncă al viitorului, unde este foarte posibil să lucreze de oriunde, oricând, în echipe aflate în toată lumea. 

Transformarea digitală ajută școlile să-și pregătească elevii pentru viitor

Școlile pot profita de noul „normal” și să dezvolte toate aceste competențe cu ajutorul instrumentelor digitale: platforme de management educațional, manuale interactive, lecții în Realitate Virtuală, aplicații de evaluare, instrumente de colaborare și de creare de conținut digital. Află aici de ce noul criteriu în alegerea liceului este gradul de digitalizare.

Ține de noi, actorii din educație, dacă alegem să luptăm împotriva „valurilor” sau dacă alegem să învățăm „să facem surf” și să devenim din ce în ce mai buni.

 

Ai nevoie de inspirație? Citește acest articol din Școala9 – o poveste de succes despre directoarea – antreprenor Alina Cuciurean, de la Colegiul Silvic din Câmpulung Moldovenesc. Ne bucurăm de succesul ei și de faptul că, printre acțiunile pe care le-a realizat, s-a numărat și implementarea platformei Adservio.

Author

16 Comments

 1. Bal Violeta Reply

  Toata activitatea s-a desfasurat normal, la fel ca si in sala de clasa. Elevii s-au mobilizat foarte bine si am avut posibilitatea sa facem multe lucruri in scurt timp. Multumiri Adservio!

  • Diana Reply

   Noi îți mulțumim pentru susținerea ta, Nicoleta! Ne bucurăm să auzim că ai reușit, împreună cu elevii, să îți desfășori activitatea cât mai aproape de normal! 🌞🚀

 2. Mocanu Nina Reply

  Am rugamintea ca sa adaptati platforma astfel incat sa lucreze si educatoarele care sunt cate doua la grupa .Eu am intampinat dificultati in a lucra pe platforma aceasta deoarece cand trimeteam copiilor mesaje ,se duceau ca si cand le-ar fi trimis colega mea care este trecuta ca diriginte de clasa.Am sunat la d-voastra si mi s-a spus ca se lucreaza in vederea adaptarii platformei,deoarece nu s-a luat in calcul.ca vor lucra aici si educatoare care sunt doua la o grupa .Daca trimit mesaje in TEME ,parintii nu reusesc sa deschida link urile etc.Sper sa imbunatatiti platforma astfel incat sa devina functionala si pt.educatoare.Multumesc anticipat!

  • Diana Reply

   Nina, îți mulțumim pentru feedback! Suntem în curs de a introduce funcționalități noi pentru școlile unde există co-profesori / co-educatori, pe baza cerințelor pe care le-am primit.

 3. Antioch Adrian Reply

  Consider ADSERVIO o platformă ce se poate utiliza ușor, eficientă, cu utilizare atât ON-LINE cât și OF-LINE

  • Diana Reply

   Adrian, ne bucură să auzim că Adservio este un sprijin important în comunitatea ta educațională. Îți mulțumim pentru susținerea ta! 🚀

  • Nache Elena-Ramona Reply

   Platforma Adservio este foarte ușor de lucrat cu copiii!Temele se pot pista prin doua posibilități!Dacă profesorul trimite tema se poate poate direct.Daca nu o posteaza se intră la materia respectivă și se pot posta temele cu ușurință!Consider că dacă fiecare profesor ..elev și părinte își dă interesul cu adevărat,Platforma Adservio este foarte bună!Eu aș prefera să se studieze numai pe platforma Adservio care este utilă și scutește gerul iarna..acum pandemia si multe alte aspecte care se manevrează mult mai ușor de acasă!Felicitări echipei Adservio!Tot respectul!

  • Enache Mihaela Reply

   Noi avem probleme sa ne logam, nu se autentifica, deși am lucrat toată aceasta perioada fără probleme. De doua zile nu reușim!

   • Diana Reply

    Atunci când întâmpini probleme urgente, cel mai bine ar fi să ne contactezi telefonic la 0332 10 28 28, între orele 8 – 17. Colegii de la Suport Clienți te vor ajuta cu drag!

 4. FELICITĂRI,ADSERVIO!A FOST UTIL, PLĂCUT ȘI DE MARE AJUTOR.VĂ MULȚUMESC PENTRU SPRIJINUL ACORDAT IN ACEASTĂ PERIOADĂ ȘI PROBABIL IN VIITOR.

  • Diana Reply

   Am transmis echipei! Ne bucură să auzim că vă suntem aproape în transformarea digitală 🚀 Cu siguranță vom rămâne în continuare pe aceeași poziție.

 5. Nache Elena-Ramona Reply

  Bună dimineața!În primul rând vă mulțumesc pentru platformă Adservio,deși doar de un an o folosesc împreună cu copiii mei!În al doilea rând copiii mei ,eu vrem școala on-line pe platforma Adservio care este utilă,comodă din toate punctele de vedere!Felicitări echipei Adservio pentru tot sprijinul acordat și sper să ne fiți alături în continuare!Cu stimă și respect,echipei platformei educaționale Adservio!

  • Diana Reply

   Elena, susținerea și cuvintele frumoase înseamnă mult pentru noi! Cu siguranță, vom continua transformarea digitală alături de școli, profesori, elevi, părinți și toți cei care susțin viitorul educației.

   • Elena Ramona Reply

    Platforma Adservio este foarte ușor de lucrat cu copiii!Temele se pot pista prin doua posibilități!Dacă profesorul trimite tema se poate poate direct.Daca nu o posteaza se intră la materia respectivă și se pot posta temele cu ușurință!Consider că dacă fiecare profesor ..elev și părinte își dă interesul cu adevărat,Platforma Adservio este foarte bună!Eu aș prefera să se studieze numai pe platforma Adservio care este utilă și scutește gerul iarna..acum pandemia si multe alte aspecte care se manevrează mult mai ușor de acasă!Felicitări echipei Adservio!Tot respectul!

    • Diana Reply

     Îți mulțumim din nou pentru cuvintele tale alese atent! Dacă ai putea să ne oferi recomandarea ta în magazinul de aplicații sau pe Google, să știi că ne vei ajuta să aducem transformarea digitală aproape de un număr și mai mare de părinți, elevi și profesori! 🌟

Write A Comment