Educația copiilor este un proiect complex, desfășurat termen lung, cu ecouri în dezvoltarea României. Șansa fiecărui copil de a beneficia de educație depinde nu doar de autorități, de instituții sau de alte organizații, ci de fiecare dintre noi.

De aceea, Educhance, o alianță ce reunește ONG-uri cu impact local, național și internațional cu o misiune comună, își propune să ofere acces la educație digitală pentru cât mai mulți școlari.

Ultimele luni ne-au demonstrat cât de important este accesul online la educație. Chiar și după ce contextul epidemiologic va fi încheiat, educația digitală va face parte, în continuare, din universul școlar, iar de ea trebuie să beneficieze toți elevii.

Din păcate, numeroși copii din medii defavorizate nu au acces la calculatoare sau conexiune Internet. Imposibilitatea conectării la resursele moderne de învățare, le mărește decalajul față de mulți dintre colegii lor. Educhance consideră că modalitățile digitale de învățare trebuie să fie azi la îndemâna tuturor copiilor, fără nicio deosebire.

Obiective Educhance:

  • Oferirea de laptopuri copiilor din mediile defavorizate;
  • Echiparea şcolilor cu o platforma de învăţare online;
  • Facilitarea procesului de digitalizare a şcolilor;
  • Școala Educhance: o școală online pentru toată țara, susținută cu ajutorul voluntarilor (studenți, profesori, diverși specialiști).

Sperăm că vom convinge cât mai mulți semeni de un adevăr elementar, însă fundamental pentru viitorul întregii noastre societăți: Educația nu este o cheltuială. Este o investiție!

Lansarea publică a proiectului va avea loc în cadrul Cafenelei Educaționale de luni, 15 iunie, ora 17.00. Moderatorii evenimentului sunt Oana Paveliuc – 4MindCoach și Dan Dimofte – educatieprivata.ro.  Evenimentul va putea fi urmărit aici.

Donează și tu

Poți realiza o donație directă în bani în contul pus la dispoziție de inițiatorii proiectului EDUCHANCE. Contribuția ta se va transforma integral în dispozitive care să le permită elevilor din medii defavorizate să acceseze resursele educaționale moderne, oferite de mediul online.
Poți dona laptopuri funcționale dacă organizația are rămase astfel de dispozitive în urma proceselor de modernizare și upgrade. Află cum de aici, șansa fiecărui copil de a beneficia de educație depinde și de noi.

Despre Educhance

Educhance este o alianță de ONG-uri și inițiative cu impact la nivel local, național și internațional, inițiată de Transformă Școala (formată din Asociația Română de Literație și eȘcoala ADSERVIO), Asociația Salvați Copiii Iași, Civic Heroes, Fundația YES, Wiron, Ecosistemul PIN, Institutul Cultural Independent și Atelierul Părinților. Ni s-au alaturat Asociația FONTIS – Iași Capitală a Tineretului, Asociația Civica, Școala de Valori, Educație Privată, Asociația C.A.S.A. Belgia, G.R.A.S.P., Advento, 4MindCoach, Adfaber, Asociația ROMBEL, Educonnect și alți susținători valoroși.

Author

Scrie un comentariu