Compania Ernst & Young a lansat Accelerating Entrepreneurs, un program care oferă sprijin pentru dezvoltarea afacerii, unui număr restrâns de antreprenori din întreaga lume. Programul EY Accelerating Entrepreneurs, se adresează viitorilor lideri de piaţă, companiilor antreprenoriale inovatoare aflate la început de drum, cu mare potențial de creștere.

Acest program ajută startup-urile cu ritm înalt de creştere și centrate pe tehnologie, să îşi extindă afacerea prin intermediul îndrumărilor personalizate și al networking-ului. Programul este conceput pentru a susține dezvoltarea afacerilor antreprenorilor din tehnologie pentru a deveni lideri ai pieţei globale de mâine.
La înscriere, candidații trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să fie fondatori și/sau directori ai unor companii private și principalii responsabili pentru performanța recentă a companiei, să aibă un produs, serviciu sau un model de business care să încorporeze o tehnologie inovatoare, spirit antreprenorial şi leadership, viziune strategică și să urmărească extinderea internațională ca parte a planului de dezvoltare.
Strategic Growth Forum™  face parte dintr-o serie de evenimente globale organizate de EY care conectează companii, investitori și lideri guvernamentali cu scopul de a împărtăși strategii de creștere în cadrul regiunii mediteraneene și în întreaga lume.
Despre EY România
EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 230.000 de angajaţi în peste 700 de birouri din 150 de ţări şi venituri de aproximativ 29,6 miliarde de USD în anul fiscal încheiat la 30 iunie 2016. Reţeaua EY este cea mai integrată la nivel global iar resursele din cadrul acesteia sunt îndreptate către clienţi, servicii prin care beneficiază de oportunităţile din întreaga lume. În România, EY este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 700 de angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Accelerating Entrepreneurs reprezintă o şansă pentru antreprenorii ambițioși care doresc să devină liderii de piaţă de mâine.
Primul român acceptat
Alexandru Holicov, CEO Adservio, a fost primul român acceptat să participe în acest program. El a fost selectat dintre cei 100 de antreprenori din regiunea EMEIA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), care au aplicat în programul EY. Alexandru conduce de 9 ani un business care îmbină tehnologia cu educația, cu investiții de 1,5 milioane de euro. El a participat în perioada 8 – 10 februarie, alături de alți antreprenori din 18 țări din zona EMEIA, la EY Strategic Growth Forum Mediterranean, de la Roma. Acest eveniment-cheie al programului își propune să conecteze antreprenori, investitori și lideri guvernamentali și să încurajeze strategiile de creștere în cadrul regiunii mediteraneene și în întreaga lume. De altfel, majoritatea antreprenorilor consideră că dezvoltarea de relații de business este vitală pentru creșterea afacerii, după cum arată Barometrul startup-urilor din România realizat în 2015 de EY.
În cadrul evenimentului, antreprenorii au beneficiat de consultanță din partea unui expert EY privind planurile de dezvoltare și au avut oportunitatea de a-și crea relații de mentorat cu oameni relevanți din industrie. Mai mult, pentru prima oară, antreprenorii din zona EMEIA și cei din zona Asia-Pacific din programul EY s-au întâlnit în cadrul aceluiași eveniment și au avut ocazia să-și împărtășească experiența de business.
Prin participarea la programul EY Accelerating Entrepreneurs, Alexandru a beneficiat de consultanță de business din partea EY, de participarea la o sesiune EY Growth Navigator™ și de oportunitatea de a cunoaște antreprenori de top din întreaga lume.

Ideea business-ului Adservio a plecat de la dorința de a revoluționa sistemul educațional din România. Astfel, în 2008, imediat după terminarea Liceului de Informatică din Iași, a derulat un focus-grup cu părinții, elevii și profesorii de la Liceul ”Vasile Alecsandri” din Iași, iar rezultatele au stat la baza definirii afacerii.
În 2009 a dezvoltat și a lansat platforma de management educațional Adservio, liceul din Iași devenind unul dintre primele din lume cu sistem electronic educațional integrat. La început, aceasta a funcționat ca un catalog școlar electronic și îndeplinea funcțiile esențiale din jurul activității de clasă. Treptat, funcționalitățile platformei s-au adaptat la nivelul utilizatorului. Astfel, Adservio a devenit o platformă de management educațional care are peste 100.000 de utilizatori: profesori, elevi, părinți, directori de școli.
Accesul la platforma Adservio se face pe bază de licență, care se plătește per elev. Costurile pot fi achitate de primării, școli, părinți.
Author

Scrie un comentariu