Organizația Națiunilor Unite (ONU) a desemnat data de 12 august pentru a marca Ziua internațională a Tineretului. Inițial a fost promovată drept o sărbătoare anuală a tinerilor, femei și bărbați, ca parteneri esențiali în schimbare. Ulterior a devenit o oportunitate de a crește conștientizarea față de provocările cu care se confruntă tinerii din întreaga lume.

Printre zonele de interes adoptate de ONU se numără educația, sănătatea, mediul, statutul tinerelor femei, accesul la tehnologie ș.a.

Ziua internațională a tineretului este și un prilej de a aduce în prim plan provocările cu care se confruntă tinerii.

În fiecare an, atenția este îndreptată asupra unei chestiuni de ordin legal, cultural, economic sau social. Se marchează importanța tineretului ca parte a schimbării în societatea în care trăim. În 2020 tema este implicarea tinerilor în acțiunile globale.

Cea mai mare populație de tineri din toate timpurile

În prezent există, în lume, 1,8 miliarde de tineri cu vârste cuprinse între 10 și 24 de ani. Este cea mai mare populație de tineri din toate timpurile, potrivit ONU.

Din păcate, mai mult de jumătate dintre copii și adolescenți nu au cunoștințe de bază privind cititul și matematica.

Este o criză globală de însușire a cunoștințelor care în același timp împiedică puternic realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

O educație incluzivă și accesibilă este esențială în acest moment pentru realizarea dezvoltării durabile și poate avea un rol în prevenirea conflictelor. Contextul pandemic a încurajat campaniile de strângeri de fonduri pentru dotarea cu echipamente și schimbarea educației din temelii prin tehnologie.

La mulți ani tuturor tinerilor de Ziua Internațională a Tineretului!

Author

Write A Comment