image_teenagers_young_team_together_1200x800-2
Pentru că tuturor le plac oamenii educaţi şi culţi de la care ai ce învăţa, cunoscând o limbă străină în plus, viaţa ta socială şi profesională va avea doar de câştigat.
Mintea umană este excepțională! Practic, cu voinţă şi determinare, orice persoană poate învăţa orice limbă străină.

Avantajele cunoașterii unei limbi străine

Învăţarea unei limbi străine este ca mersul la sala de forţă pentru memorie. Asta o demonstrează un studiu efectuat de cercetătorii de la University College din Londra care a arătat că învățarea de limbi străine modifică materia cenușie la fel cum exercițiile fizice modifică  musculatura.
Copii care învaţă o limbă străină au un  IQ mai mare. Creierul face conexiuni în moduri noi şi idei proaspete vor răsări în minte.
Dacă stăpânești o limbă străină, oferi mai mari șanse de reușită carierei tale, poți găsi un job mai bun în țara ta sau un job bine plătit în străinătate. Dar până acolo, îți poate oferi șansa de a studia în străinătate și de a căpăta experiențe noi, interculturale, în contexte noi, de a lega prietenii cu oameni din alte culturi. Fără îndoială, cunoașterea unei alte limbi va deschide noi oprtunități în viața ta.
Vei câștiga respect și apreciere, poți avea experienţe care te fac mai cult şi mai cool și care îți pot da noi perspective.
Este mult mai uşor să călătoreşti într-o ţară străină atunci când cunoşti limba locală. Învățarea unei limbi străine sau măcar a câtorva expresii îți va îmbunătăți experiențele legate de călătorie, vei absorbi mai ușor informații despre cultura și istoria locurilor vizitate. Sau poate te gândeşti să te muţi în altă ţară – atunci te vei descurca mult mai uşor.
Lumea devine din ce în ce mai conectată tehnologic. Este mult mai uşor să ajungi pe o piață străină atunci când oferi informaţii în limba respectivă. Marketing pe internet? Cunoscând o limbă străină îţi vei creşte şi audienţa și îți vei răspândi mesajul și în alte culturi.
Când abordezi o activitatea atât de complexă cum este învăţarea unei limbi străine, încrederea în forţele proprii creşte vizibil. Bilingvii sunt mult mai încrezatori în alegerile pe care le fac, dupa ce își transpun ideilei și în cea de-a doua limbă.
Multe zicale și proverbe nu pot fi înțelese pe deplin în afara limbii în care au fost scrise.
Poți citi literatura în limba originală, poți viziona filme străine nedublate sau fără subtitrare, te poți bucura mai mult de muzică atunci când îi înțelegi versurile. Când cunoşti o limbă străină orizonturile ţi se lărgesc şi capeţi independenţă.

Cum îți dezvolți vocabularul într-o limbă străină

  • Alege cele mai uzuale 1000-1200 de cuvinte și învată-le bine; în acest fel vei putea exprima aproape orice idee dorești;
  • Fă asocieri mentale între cuvinte/imagini noi pe care le ai de învățat în noua limbă cu cuvinte/imagini din limba maternă (tehnica mnemonică);
  • Învață cele mai importante 7-10 verbe;

7 pași esențiali în învățarea limbilor străine

(sursa: www.inimafericita.ro)

  1. Ascultă cât mai mult și fii atent la ce și cum se vorbește. Reține ritmul, muzicalitatea, cum sună cuvintele, tiparele care se repetă.
  2. Caută să înțelegi sensul cuvintelor prin atenția la limbajul corporal al interlocutorilor.
  3. Începe să faci combinații cu cuvintele. Dacă ai învâțat deja 10 substantive, 10 verbe și 10 adjective, poți deja să creezi fraze cu ele. Nu te preocupa că nu e corect, că încă nu știi cuvinte de legatură. Vorbește, chiar dacă o faci ca un copil. Este ocazia cu care vei vrea sa înveți și câteva cuvinte de legătură („deși”, „dar”, „de aceea”, etc.).
  4. Concentrează-te pe esențial – învață acele 1000-1200 de cuvinte uzuale care au relevanță pentru tine, pentru viața și activitatea ta.
  5. Găsește un vorbitor nativ de limba țintă și cere-i să-ți corecteze greșelile.
  6. Copiază expresia feței unui vorbitor nativ, pentru a învăța mai rapid să vorbești.
  7. Fă conexiuni directe cu imaginea obiectului, a acțiunii sau a fenomenului.

Oamenii învață diferit, unii mai repede, alții mai lent, în funcție factori care nu au legatură cu coeficientul de inteligență, ci cu urechea muzicală, cu memoria vizuală și auditivă, cu felul în care se organizează, cu capacitatea de atenție și concentrare, etc.

O metodă inovatoare de învățare

Dacă nu ai găsit încă metoda cea mai potrivită pentru a învăța limba engleză, noi îți recomandăm programul Neuron English care propune o abordare inovatare de învățare a limbii engleze. Premiza de la care se pleacă este aceea că oricine poate învăța și vorbi limba engleză ca un nativ. La Neuron English, înveti limba de comunicare internațională prin jocuri captivante și o serie de exerciţii de tip Brain Fitness. Mai multe informaţii despre program, beneficii și avantaje, precum și modalităţi de achiziţie a programului poți afla aici.

Author

Write A Comment