A fost lansat programul educațional „Manualul Apei”, un instrument educativ digital de unde poți afla informații despre traseul apei din râu la robinet. Proiectul este dedicat elevilor cu vârste cuprinse între 8 și 12 ani. Cei mici sunt invitați să pătrundă în universul apei și să acumuleze informații despre importanța acesteia în viața noastră.

Manualul Apei vine în întâmpinarea curiozităților celor mici cu patru lecții video interactive. Explicațiile primite aduc informații referitoare la prezența apei în viața noastră de zi cu zi, dar și despre procesele de captare, tratare și distribuție a acesteia.

Până pe 14 decembrie, elevii pot accesa manualul unde găsesc o serie de clipuri video animate.

Înveți și câștigi premii atractive

Clipurile video vor fi încărcate în platformă cu o frecvență de două săptămâni. La finalul fiecărei lecții, micii utilizatori își pot testa cunoștințele dobândite printr-un test online. Participarea la testare implică înscrierea la tragerea la sorți, unde au șansa să câștige premii atractive. După parcurgerea întregului Manual, elevii care au obținut cele mai bune rezultate la teste intră în tombola finală pentru marele premiu.

Scopul celor patru video-uri este de a facilita accesul la informațiile cu privire la una dintre resursele vitale ale planetei. De asemenea, ajută la conștientizarea importanței protejării surselor de apă și folosirea corespunzătoare a resurselor existente.

Proiectul a fost dezvoltat în baza principiilor conceptului revoluționar edutainment. Elevii sunt motivați să acumuleze cunoștințe prin joc și materiale de învățare interactive. De asemenea, este potrivit contextului actual în care școlile și-au transferat o parte dintre activitățile educative în mediul online.

Află mai multe despre platforma care prezintă informații despre traseul apei din râu la robinet și condițiile de participare la concurs și premiile puse în joc aici.

Author

Scrie un comentariu