Salut! Numele meu este Hristache Florin… pardon Inginer Hristache Florin, încă nu m-am obișnuit. Ce sa vă povestesc despre mine? Am 25 de ani și am terminat cursurile de Licență și Master în cadrul Facultății de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor (SIM), iar acum m-am înscris și la Doctorat.

Dacă citești acest articol înseamnă că ești la acel pas din viață în care ușor, ușor, trebuie deja să te hotărăști la ce facultate vrei să te duci și ai ajuns aici deoarece încă nu ai exclus Politehnica.

Congrats! Ai nimerit chiar bine.

Hai să îți povestesc despre experiența mea.

Există multe mituri legate de Poli, iar multe persoane o să iți zică lucruri precum:

„ De ce te duci la Poli? O să îți … viața” (puteți completa punctele de suspensie pe bunul plac)

„O să te chinui și o să ai numai restanțe”

Well, lucrurile nu stau chiar așa.

SIM
Ing.Florin Hristache, absolvent al Facultății Știința și Ingineria Materialelor

Eu am urmat profilul de Inginerie Economică în cadrul Facultății SIM (Știința și Ingineria Materialelor) și nu vă voi minți, nu a fost deloc atât de complicat cum mulți dintre voi vă gândiți acum.

Mie nu îmi place chimia și fizica, și totuși am ales o facultate în care am făcut 3 cursuri de fizică și 3 de chimie. La un moment dat aveam o materie numită chiar „Chimie-Fizică” deci vă dați seama, sarcastic, cât de fericit eram, dar laboratoarele acestora au avut cele mai interesante experimente practice.

 

 

Ca să vă explic, teoria nu îmi place, dar să lucrez cu peste 30 de echipamente din laboratoare chiar a fost o experiență ce mi-a schimbat perspectiva. Dar despre acestea putem spune că au fost părțile grele ale facultății. În rest materiile sunt diverse și o să învățați o grămadă de lucruri interesante ce vă vor ajuta pe viitor, de la cum să faci un proiect în AutoCAD, până la a învăța Bazele Managementului și cum să iți creezi propria firmă.

Nu trebuie să fii expert la fiecare curs la care te duci, că e normal să nu fii.

Acum ca să vă zic sincer, nici eu nu am fost cel mai eminent student. Nu prea îmi plăcea să mă trezesc de dimineață să mă duc la cursuri, așa că mai tăiam din ele, și bineînțeles totodată au apărut și restanțele. Nu este ceva de mândrie, dar nici capătul lumii. Nu trebuie sa fii expert la fiecare curs la care te duci, că e normal să nu fii. Tot ce trebuie să faci este să iți dai puțin silința și toate se rezolvă.

Cam atât despre materii și restanțe, nu vreau să intru în foarte multe detalii. Acum să trecem la profesori.

SIM

Profesorii din cadrul facultății mele au fost super ok.

Această facultate și profesorii acesteia m-au ajutat să mă formez și să mă dezvoltat atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Mereu când am avut nevoie de ajutor am avut la cine să apelez și în același timp a fost și un two-way-street, am ajutat și eu pe unde am putut. Ca și îndrumători am avut plăcerea să lucrez alături de Prof.univ.dr.habil.ing.ec. Augustin SEMENESCU, Ş.l. univ. dr.ing. Bogdan FLOREA și Conf. univ. dr. ing. ec. Dragos MARCU, trei profesori extraordinari care m-au ajutat pe parcursul celor 6 ani în cadrul facultății SIM, atât la licență cât și la master, și alături de care voi continua și studiile doctorale. Personal, consider că această facultate și profesorii acesteia m-au ajutat să mă formez și să mă dezvoltat atât pe plan personal cât și pe plan profesional.

Bun, și totuși, rămâne întrebarea:

De ce să mă duc la Poli când pot să fac o facultate mai ușoară?

Simplu! Este Poli!

Foarte mulți angajatori caută studenți sau absolvenți de Politehnică. Eu am reușit să mă angajez încă din anul al doilea al facultății, tot datorită faptului că eram student la SIM. Așa am început să lucrez pentru DFS (Dell Financial Services), ramura ce se ocupă de partea financiară din cadrul companiei Dell INC. Încă lucrez la această companie după aproape 5 ani de zile, iar în momentul de față am avansat câteva trepte ajungând la poziția de RPA Developer (Robotic Process Automation)

Ca să închei, sper că v-am convins că Politehnica și în special Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor (SIM), chiar este una dintre cele mai bune opțiuni pe care le puteți face în acest moment. Pentru mine a fost și este o experiență plăcută și una dintre cele mai bune decizii pe care le-am ales în viață!

SIM


Știai că poți descoperi în modulul Admitere de pe Adservio toate detaliile despre admiterea la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor? Modulul Admitere poate fi accesat din conturile liceenilor și părinților cu copii în clasele IX-XII sau pe website-ul nostru: https://www.adservio.ro/ro/admission/facultatea-de-stiinta-si-ingineria-materialelor-95

Author

Write A Comment